24.1.18

Τα περίφημα μάρμαρα της Νότιας Κορέας πρωταγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες



Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην  Pyeongchang της Νότιας Κορέας.

Η νοτιοκορεατική πόλη έχει, όμως, και κάτι άλλο για το οποίο περηφανεύεται. Και δίκαια. Το μάρμαρό της. Τα νερά του μαρμάρου της Pyeongchang είναι απίστευτα  όμορφα.

Η νοτιοκορεάτης εικαστική καλλιτέχνης Pionara αναζήτησε στο μάρμαρο της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς έναν δρόμο εισόδου στην κατανόηση της χώρας της.

Ο καμβάς της είναι το Pyeongchang seok (η πέτρα της Pyeongchang) η εξόρυξη του οποίου γίνεται στην περιοχή Pyeongchang της επαρχίας Γκανγκγουόν.


Στο φόντο του μαρμάρου, η Pionara οραματίζεται ένα χιονισμένο σκηνικό το οποίο φιλάει ο ήλιος που πάει να δύσει, ένα ζόρικο έδαφος, και σε αυτό εικονογραφεί σιλουέτες αθλητών να επιδίδονται σε χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα.





Στόχος της Pionara είναι να συλλάβει εικαστικά τις δραματικές στιγμές που θα δούμε από τις τηλεοράσεις μας, από τις 9 ως τις 25 του επόμενου μήνα: Σκιέρ που γλιστρούν πάνω σε δύσβατα βουνά, πατινέρ να κάνουν περίτεχνες χορευτικές φιγούρες πάνω στον πάγο, ένα bobsleigh να περνά σαν αστραπή μπροστά στα μάτια μας.

1 comments:

DIMITRIS είπε...

Εκπληκτική εικαστική παρέμβαση. Χρησιμοποιούν το πόρο αυτό για να διαφημίσουν την πατρίδα τους. ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!