14.3.18

Δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς...











Ο άνθρωπος που προσπαθεί να μας βάλει στο νόημα της θεωρίας του παντός, έχει σίγουρα το δικαίωμα να μιλήσει για τα πάντα. Φυσικομαθηματικός, με πρωτοποριακό έργο στην κοσμολογία και τις μελανές οπές. Λόγω παράλυσης από σκλήρυνση κατά πλάκας, επικοινωνεί με το περιβάλλον μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γνωστός από το δημοφιλές έργο του «Το χρονικό του χρόνου» (1988). 

Ο Στίβεν Χόκινγκ έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 76 ετών. Πήγε να συναντήσει το δημιουργό και να λύσει επιτέλους τις απορίες του!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του: «Μια φορά είχε πει "δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς".

1 comments:

travelnews είπε...

Συγκινητικό το άρθρο γι΄αυτόν τον εκπληκτικό επιστήμονα που έδειξε αξιοθαύμαστο σθένος. Ένα παράδειγμα που το μυαλό επικρατεί του σώματος δηλαδή της ύλης.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!