26.5.18

Η μεγάλη έρευνα του Password για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Η μεγάλη έρευνα του Password για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Στους ρυθμούς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα αρχίσει να κινείται σύντομα η χώρα, καθώς τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

 Το «Password» έκανε ένα μακρύ οδοιπορικό στα μέρη, όπου διεξάγονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, αλλά και στην περιοχή του Πρίνου όπου προγραμματίζεται επέκταση της παραγωγής.

Η κάμερα της εκπομπής και ο Φώτης Καφαράκης εντόπισαν το ακριβές σημείο απ’ όπου θα γίνει η άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο, κατέγραψαν τις σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο και στα βουνά της Ηπείρου, καθώς και τη διαδικασία άντλησης πετρελαίου πάνω στις πλωτές εξέδρες στον Κόλπο της Καβάλας και επισκέφθηκαν στη Ζάκυνθο την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη στη χώρα πηγή πετρελαίου.

Πώς σχηματίζονται οι υδρογονάνθρακες; Πώς γίνεται η εξόρυξή τους; Πόσο επηρεάζεται το περιβάλλον και η σεισμικότητα; Ποιος ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος; Ποιες εξελίξεις φέρνουν στην Ελλάδα παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς; Πότε και πού θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα;

Απαντούν στελέχη των ελληνικών και ξένων εταιριών, ειδικοί επιστήμονες, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Η μεγάλη έρευνα του Password για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

 Επιμέλεια γραφικών: Λία Μωραίτου Μοντάζ: Σάκης Γαλάνης Σκηνοθεσία: Μαρία Ανδρεαδέλλη Έρευνα: Φώτης Καφαράκης Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βάρσου Παρουσίαση: Φώτης Καφαράκης Κατηγορία: PASSWORD Eτικέτες: PASSWORD, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΡΤ1, ΕΡΤ1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!