7.7.18

Στη Νάξο το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «European Forum on Clean Energy for Islands»Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με την ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρσουλινών της Νάξου, 9 - 11 Ιουλίου 2018, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «European Forum on Clean Energy for Islands», με σκοπό να αναδείξει τις καινοτόμες και πρωτοπόρες πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα στα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα και τις προοπτικές χρήσης έξυπνων τεχνολογιών.

Το Forum θα αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και ανάλυσης των ρυθμιστικών ζητημάτων για την εξασφάλιση της ασφάλειας εφοδιασμού, υπό καθεστώς αειφορίας, με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος είναι να εξαχθούν συμπεράσματα και πολιτικές που οδηγούν στην ενεργειακή απεξάρτηση των νησιωτικών ηλεκτρικών συστημάτων της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σημαντικό όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

-Ενεργειακή μετάβαση στην τροφοδοσία των νησιών
-ΑΠΕ, αποθήκευση και έξυπνα δίκτυα – Ανάπτυξη και προκλήσεις
-Χρηματοδότηση μεγάλων ενεργειακών έργων
-Βέλτιστες πρακτικές – Καινοτομία

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ο σχεδιασμός των διασυνδέσεων των Μη Διασυνδεμένων Νησιών με το Ηπειρωτικό Σύστημα, τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, η οποία ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο πλαίσιο των Διαγωνισμών για έργα ΑΠΕ, η προοπτική διαγωνισμών για πράσινα-έξυπνα νησιά, όπως επίσης και οι προτάσεις για το νέο ειδικό πλαίσιο τιμολόγησης για υβριδικούς σταθμούς στα νησιά, που συνδυάζουν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με αποθήκευση.

Tο πρόγραμμα του συνεδρίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!