17.9.18

Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ): 15 χρόνια λειτουργίας στο Λαύριο

Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας, μας προσέφερε ένα  ακόμη ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις μαρτυρίες πρώην εργαζομένων της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.
Εικόνες από την εκδήλωση του ΒΒΕΜ στις 15.09.2018, την αίθουσα Μουσείο στο Κάτω Μηχανουργείο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.







Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας, μας προσέφερε   ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις μαρτυρίες πρώην εργαζομένων της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, στην αίθουσα Μουσείο στο Κάτω Μηχανουργείο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Η έκθεση ήταν  αφιερωμένη στον αείμνηστο Λουίζο Παρασκευαΐδη, μηχανικό μεταλλείων ΕΜΠ, διευθυντικό στέλεχος του ΤΙΤΑΝΑ και σύμβουλο του ΒΒΕΜ, στο πρόσωπο του οποίου τιμούμε όσους όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει την ψυχή τους στην προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της μνήμης και της ταυτότητας του τόπου.

Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;

Εξόρυξη, Πολιτισμός και Τουρισμός! (II)

Το Βιοτεχνικό - Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ) Λαυρεωτικής

[του Π. Τζεφέρη, φωτ. Ηρ. Κατσάρου]


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!