30.11.18

Η υπεύθυνη Μεταλλευτική Περιήγηση στο Λαύριο



Οι αρχές και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν παρά να αντιγράψουν τον τρόπο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και κυρίως αγάπη και καλή διάθεση, όπως όλα τα πράγματα.

Του φτάνει η ικανοποίηση στα μάτια των επισκεπτών με τους οποίους "συνταξιδεύει" στο Αρχαίο Μεταλλευτικό Λαύριο!



 Η περιήγηση στο Λαύριο έχει και δυσκολίες και επικινδυνότητα, όταν δεν γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν αλλά από ευκαιριακούς περιηγητές που αυτοαποκαλούνται ως ειδικοί. Ευτυχώς υπάρχουν και υπεύθυνοι και ειδικοί που επιπλέον αποτελούν και λάτρεις του αρχαίου μεταλλευτικού πολιτισμού μας.

Ο Δημ. Μπίτζιος είναι και υπεύθυνος και ειδικός και λάτρης του αρχαίου και νεώτερου Λαυρίου και μάλιστα χωρίς να συσχετίζει την όποια περιήγηση με υλική αμοιβή. Του φτάνει η ικανοποίηση στα μάτια των επισκεπτών με τους οποίους "συνταξιδεύει" στο Αρχαίο Μεταλλευτικό Λαύριο. Στα αρχαία πλυντήρια της κοιλάδας της Σούριζας στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, στο αρχαίο φρέαρ κοντά στο γραφικό Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στα μουσεία της περιοχής, σε χώρους που αναδεικνύουν τα γεωλογικά και κοιτασματολογικά χαρακτηριστικά της Λαυρεωτικής, την αρχαία μεταλλεία και μεταλλουργία...
Οι αρχές και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν παρά να αντιγράψουν τον τρόπο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και κυρίως αγάπη και καλή διάθεση, όπως όλα τα πράγματα.

Πρόταση για περιήγηση του Λαυρίου σε 9 stops! (I)

Π. Τζεφέρης


1 comments:

DIMITRIS είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά (αλλά υπερβολικά) λόγια. Πραγματικά η ερασιτεχνική αυτή ενασχόληση με το γεωλογικό το αρχαίο και μεταλλευτικό Λαύριο με ξανάνιωσε τα τελευταία χρόνια. Το ταξίδι με φίλους, στο χρόνο δίνει ένα επιπρόσθετο νόημα στη ζωή μας. Ευχαριστώ όλους τους συνταξιδιώτες !!!!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!