10.3.19

Το ζαρκαδάκι στην Πλατεία Συντάγματος.

[του Α. Καπετάνιου]

Κρυμένο πίσω από δύο χλωρωτικές μανόλιες… -πόσοι το βλέπουν!

Παράκληση στους αρμόδιους όπως αφαιρέσουν άμεσα από εκεί τις δύο ανοίκειες με το αττικό περιβάλλον, κι εξάλλου ασθενικές, μανόλιες, και να φυτέψουν στο μακρύ παρτέρι που συνοδεύει το γλυπτό τέσσερα ορθόκλαδα κυπαρίσσια.

Έτσι θ’ “αποκαλυφθεί” το ζαρκαδάκι (το γλυπτό), που τώχουν αποκλείσει από τη θέαση οι μανόλιες, και θ’ αναδειχτεί ως τέχνη, ενώ παραλλήλως θ’ αναδειχτεί και ο κοινός χώρος με την εγκατάσταση της λιτής μεσογειακής βλάστησης.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το ζαρκαδάκι αποτελεί ορειχάλκινο αντίγραφο γλυπτού που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Νάπολης. Ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά το παρελθόν με τα graffiti και τα συνθήματα, με τα οποία το ασχήμαιναν οι "βάνδαλοι" Νεοέλληνες.

Το έργο αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί και έχει πάνω του ένα υλικό αντιγκράφιτι έτσι ώστε, αν κάποιος αυτή τη φορά το φανταστεί φλοράλ ή καρό και επιχειρήσει να το βάψει, να είναι πιο εύκολο να αφαιρεθεί η μπογιά από το μέταλλο.

2 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Τί κρίμα που οι νεοέλληνες έχουμε πάντα την τάση να προσπαθούμε να κρύψουμε σα να θέλουμε να αποβάλλουμε από πάνω μας κάθε τι σεμνό κι αληθινό που παραπέμπει στην Αγάπη ..

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

..
και στη ζωή.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!