28.7.07

Πού βρίσκεται το άγαλμα της φωτο; Πόσο παλιό είναι; Μήπως ξέρει κανείς και την ιστορία του;




[οικολογούντες]

2 comments:

whispering-planet είπε...

Διακρίνω την Πορτάρα στο βάθος, άρα Νάξο. Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε την ιστορία του.

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

To εικονιζόμενο γλυπτό είναι «Η Αριάδνη στη Νάξο» και δεν πρόκειται για αρχαίο γλυπτό. Είναι νέο, νεώτατο γλυπτό του 2004. Δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία λατομικής επιχείρησης μαρμάρου του νησιού η οποία και σε συνεργασία με το Γερμανό γλύπτη και καθηγητή Wolf Bröll πρότεινε στο Δήμο Νάξου να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός γλυπτού που θα στολίσει το λιμάνι της Νάξου και ειδικότερα το δρόμο προς την Πορτάρα.
Ετσι από τον Αύγουστο του 2004 το γλυπτό του Wolf Bröll «Η Αριάδνη στη Νάξο» στέκει στο δρόμο προς το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού, την Πορτάρα της Νάξου, θυμίζοντας σε όλους το πέρασμα της Αριάδνης από το νησί αλλά και τη μεγάλη επίδραση που έχει το μάρμαρο στην ιστορία του τόπου.

(για την ιστορία οι λατομικές επιχειρήσεις που είχαν την πρωτοβουλία ήταν «ΑΦΟΙ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ - ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε.» και το σκιστήριο μαρμάρων «ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ και ΥΙΟΙ Ο.Ε.»)

Αυτά.. για να μας υπενθυμίζουν αφενός πως μπορεί να συνδέεται θετικά το δοξασμένο χτες με το σήμερα και το αύριο και αφετέρου πώς οι απαξιωμένες στην κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση λατομικές επιχειρήσεις είναι ικανές να προσφέρουν και να προβληθουν θετικά αρκεί να πάρουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!