31.7.07

η ζωή είναι όμορφη!! χαμογελάστε της!



Πόσο δύσκολο είναι να χαμογελάμε?
Πόσο δύσκολο είναι να διακρίνουμε την ομορφιά της κάθε μέρας , της κάθε στιγμής που περνά. Γυρνώ γύρω μου και αντικρίζω ανθρώπους θλιμμένους, σκυθρωπούς. Η δυστυχία και η κακομοιριά ζωγραφίζεται σε κάθε ρυτίδα έκφρασης του προσώπου τους , σε κάθε τους μισή καλημέρα …
Το χαμόγελο απουσιάζει. Αν τους ρωτήσεις τα έχουν όλα ή εν πάση περίπτωση σχεδόν όλα. Μα τι λείπει??
Λείπει μήπως μόνο το χαμόγελο από τα χείλη τους? Και πώς να έρθει? Πώς να κάνεις έναν άνθρωπο να χαμογελά. Πως αλήθεια να τον κάνεις να βλέπει τα όμορφα και να αγνοεί τα άσχημα ή έστω να μην τους δίνει προτεραιότητα??
Πώς να δώσεις χιούμορ.. πώς να πεις στον καθένα χωριστά να σηκώσει τα μάτια του στον ουρανό και να θαυμάσει το ολόγιομο χθεσινοβραδινό φεγγάρι?
Πώς να του θυμίσεις πως κάθε χάραμα που ξυπνά δύσθυμος να πάει στη δουλειά τα πουλιά εκεί έξω κελαηδούν (ναι ακόμη και μες την Αθήνα κελαηδούνε) και σου τραγουδάνε καλημέρα!!
Πως αλήθεια να του θυμίσεις ότι δεν είναι μόνο η δουλειά θέμα συζήτησης? Πως υπάρχουν τόσα άλλα μικρά και μεγάλα που γεμίζουν την ψυχή και το νου μας…

Πως αλήθεια θα μπορέσεις να πείσεις πως όταν κοιτάς τη ζωή χαμογελαστά σου χαμογελά και εκείνη… ??
Πως αλλιώς αφού όλα είναι αλληλεπίδραση!!! Ότι δίνουμε ακριβώς αυτό εισπράτουμε , όπως και στη φύση
[αναπνοή]

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

αναπνοή
ποσο ονειρεμενα και μαγικα μπορεί να ακουγονται/διαβαζονται οι λεξεις σου..Με ταξιδευουν..
Το αγχος,η αποξενωση και η ρουτινα,καθως η μονοτονη οψη των μεγαλουπολεων,εχει αφησει δυστυχως πισω την ποιοτητα ζωης,ακομη και το χαμογελο που δεν κοστιζει τιποτα..
Παντου ρομποτακια,ολοι τα ιδια,αγελοποιηση...
Η αληθεια ειναι πως θεωρουμε δεδομενο,(κακως βεβαια)το οτι θα ξυπνησουμε το πρωι και θα αντικρυσουμε τον ήλιο.Θεωρουμε αυτονοητη την υγεια μας και αυτα τα προβληματα πολυ μακρια απο εμας..Μεχρι να ερθει στην πορτα μας,στο σπιτι μας,ενα δυσαρεστο γεγονος και μας ταρακουνησει..
Μας δοθηκε τοσο απλοχερα ενα δωρο...να ερθουμε στον κοσμο,να δημιουργησουμε,να περιπλανηθουμε και να ζησουμε,ομως αντι να ανταποδωσουμε ,κανουμε οτι περνα απο το χερι μας για να καταστρεψουμε.
θα ελεγα το εξης:Ειναι ευκολο να πουλας ενα σπιτι αν εχεις,αλλα ποσο δυσκολο ειναι να το αγορασεις ή να το φτιαξεις.

[εσεται ημαρ]

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!