21.9.07

Πρώτη η Στοκχόλμη...


Πρώτη η Στοκχόλμη, ως η πλέον οικολογική πόλη, σύμφωνα με την πρόσφατη αξιολόγηση του reader's digest. Και δεύτερο το Οσλο και τρίτο το Μόναχο...μεταξύ 1300 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Η ΑΘήνα 63η..

Αντίστοιχη η επιτυχία των χωρών της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και στις πιο "πράσινες" χώρες.. με κριτήρια περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου. Πρώτη η Φινλανδία, δεύτερη η Ισλανδία, τρίτη η Νορβηγία, τέταρτη η Σουηδία.. μεταξύ 141 κρατών. Η Ελλάδα 20η.. Pas mal..

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος που αναρωτιέται γιατί επιτυγχάνουν οι χώρες αυτές. Δεν ειναι θέμα ετησίων προγραμμάτων και επιδοτήσεων, αλλά θέμα νοοτροπίας η οποία έχει σφυρηλατηθεί και εμπεδωθεί για χρόνια αρχής γενομένης από την εκπαιδευτική διαδικασία..

Εμεις εδώ ακόμη και το "άχρηστο" χαρτί απο το γραφείο μας (άσπρο, φωτοτυπικό, εφημερίδα κλπ) , το πετάμε στα σκουπίδια αγνοώντας πολλές φορές τον υπάρχοντα ειδικό κάδο..

Είπα δεν θα γκρινιάξω σήμερα, που κέρδισαν ολες οι ομάδες μας στο ποδόσφαιρο, και δεν γκρινιάζω. Υπάρχουν και χειρότερα...

Στην Τουρκία ας πούμε ξέρετε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο You Tube?
κι αυτό γιατί καποιοι ανεβάζουν εκεί βίντεο που "προσβάλλουν" τον Κεμάλ Ατατούρκ?
Οπότε τα δικαστήρια της "δημοκρατικής" αυτής χώρας αποφασίζουν και διατάσουν..

Δεν βλέπω τίποτε, δεν ακούω τίποτε, είμαι Ευρωπαίος!

[Τζεφέρης Πέτρος]

1 comments:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Οι χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου είναι 100 χρόνια μπροστά σε πλανητικό επίπεδο.

Η Τουρκία δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση...

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!