16.10.07

Βlog action day! (πως λέμε η μέρα της γυναίκας...)

Πήγες στην τηλεόραση..αγαπητέ blogger..

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Γενικότερα, για το blog action day συμφωνούμε με τον
χασοδίκη..


Ναι, το πρόβλημα του περιβάλλοντος δεν λύνεται από τον καναπέ, με τη βοήθεια ενός πληκτρολογίου, όμως προτιμώ αυτό το ζωντανό, ελεύθερο και πολυφωνικό βήμα από τον "καναπέ" της τηλεόρασης που είναι λερωμένος και "φιμωμένος"..από εκείνους που χρηματοδοτούν την καθημερινή του ύπαρξη...ακολουθώντας χωρίς αναστολές μόνο τον κανόνα της τηλεθέασης και του προσδοκώμενου κέρδους..

Και φυσικά, ναι προτιμώ αντι του καναπέ, τη δράση, έστω κι αν αυτή δεν περιλααμβάνει την αναρρίχησή μου στα φουγάρα για να κρατάω πανώ αλλά την απλή μου μετάβαση μέχρι τον πολυκάδο του δήμου για να ανακυκλώσω πλαστικά μπουκάλια..

Ad augusta per angusta.. έλεγαν οι αρχαίοι λατίνοι, δηλ. στα ένδοξα φτάνεις μέσω της στενής οδού..

Think big and act small... επί τω ελληνικότερον..

Ο νοών, νοήτω....

[Πέτρος Τζεφέρης]

3 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Το blogging είναι όντως η νέα μόδα της εποχης.Μπόρεσε,λοιπον,να κατοχυρωθεί ως μοδα και ν'αποκτησει τοσους θαυμαστες(fans επι το ελληνικώτερον)ακριβως επειδη καθιερωθηκε σαν ενα διαδικτυο ημερολογιο που φιλοι καταγραφουν σκεψεις και ανταλασσουν ιδεες και αστεια.Μέσα σ'αυτο το πλαισιο καποιοι θελησαν να μιλήσουν για θεματα λιγοτερο χαβαλετζίδικα ,περισσοτερεο σοβαρα αλλα που να εμπιπτουν σε θεματα κοινωνικου ενδιαφεροντος ωστε να υπαρχει λογος υπαρξης τους στο διαδικτυο.
Δεν μπορουμε να κατηγορησουμε κανεναν,ουτε τους τηλεοπτικους παραγωγους και συντελεστες,ουτε την πλειονότητα των μπλόγγερ που αποζητουν την υψηλη τηλε ή διαδικτυακη-θέαση και ασχολουνται με θεματα που καλως ή κακως την επιτυγχανουν.Ολοι μιλάμε,απλως, για οποιον ενδιαφερεται να μας ακουσει.

xasodikis είπε...

Πέρασα να ευχαριστήσω για το link που μου άφησες, αλλά και για το link που παραθέτεις.

(παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι το σωστό είναι "per angusta" :)

Καλημέρα!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

ευχαριστούμε κι εμεις για την υποδειξη του χασοδίκη προς εμας που εξασκουμε τις πρακτικές επιστήμες..

τελικά δεν μου φαίνεται και πολύ για χασοδίκης...

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!