17.10.07

Μεσογείων και Κατεχάκη: ας είναι καλά το καλατραβάκι...κι ο θεός των πεζών βοηθός!!!

Είπα δεν θα κάνω τόσο trivial θεματα..δεν κρατιέμαι ομως..

Εχετε βγει ποτέ από το μετρό στην κατεχάκη; Εχετε εκεί δοκιμάσει να περάσετε απέναντι; Κι αν τύχει και θέλετε να πάτε στα ανατολικά προς Ζωγράφου, Ιλίσια, Καισαριανή, κλπ έχει καλώς...

Αν ομως θέλετε να πάτε προς τα κάτω δηλ. το Ερρίκος Ντυνάν, το Mega, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Πανόρμου κλπ, τί γινεται τότε; Πρέπει να περάσετε απέναντι, να διασχίσετε κάθετα την Μεσογείων προς τη δυτική της πλευρά (ναι εκει που ειναι το περίφημο Καλατραβάκι..) και μετά να διασχίσετε επίσης και την Κατεχάκη και να πατε προς τα κάτω την Μεσογείων από το απέναντι πεζοδρόμιο... Αν βιάζεστε, για να πάτε στη δουλειά σας, δυστυχώς χάσατε..

Διότι, το μεν καλατραβάκι που πληρώσαμε κάποια εκατομ.ευρω παρακαλώ, για να "κοσμεί" την πόλη μας, είναι χρήσιμο μόνο σε συνταξιούχους που βγάζουν τα εγγόνια τους βόλτα.. Βγάζει αλλού για αλλού...εκει που θες ακόμη ..χιλιόμετρα για να φτάσεις την κατεχάκη και θα βρεθείς και παλι μπροστά σε δρόμο που πρέπει να διασχίσεις (την κατεχάκη...).. Οταν ομως εχεις πληρώσει τόσα λεφτά για μια πεζογέφυρα απαιτείς να σε πηγαίνει ακριβώς εκεί όπου εξυπηρετείσαι... Η πεζογέφυρα στο κάτω κατω κατασκευάστηκε για να αποκαταστήσει το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό είναι ο μόνος σε όλο το δίκτυο που λόγο στενότητας χώρου δεν διαθέτει δύο προσβάσεις...Ψιλά γράμματα...

Και αν τύχει και είναι εκεί στη διασταύρωση και ο γνωστός τροχονόμος που νομίζει οτι δουλειά του ειναι να κάνει ο,τιδήποτε αντίθετο από ότι υπαγορεύουν τα φανάρια για να κανει αισθητή την παρουσία του....έχασες στην κυριολεξία... Ο συγκεκριμένος αφήνει τους οδηγούς μιας κατεύθυνσης να περνάνε για 5 λεπτά και όλους τους άλλους να κορνάρουν... Και φυσικά καμμιά μέριμνα για τους πεζούς που έτσι δεν περνούν ποτέ..σε εύλογο χρόνο, αν δεν κάνουν λαθροχειρία.. δηλ. να διασχίσουν διαγώνια ή οταν δεν επιτρέπεται...τους δρόμους...

Αλήθεια πότε επιτρέπεται να διασχίσουν το δρόμο οι πεζοί, όταν ο τροχονόμος τους "κλέβει" τον χρόνο που δικαιούνται να περάσουν και δεν τους τον αποδίδει ποτέ;
Ψιλά γράμματα για τον τροχονόμο της περίπτωσης...

Το μόνο θετικό στοιχείο στην διασταύρωση ειναι το σπιτάκι με τους "πολυ-κάδους" (φωτο) που είναι στην έξοδο του μετρό και όπου μπορεί κανείς να ανακυκλώσει σχεδόν οτιδήποτε...απο πλαστικό και γυαλί μεχρι πολυστρωματικό χαρτί και κινητό τηλέφωνο..

Περιμένω την γνώμη σας...

[Tζεφέρης Πέτρος]

8 comments:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Το δε Καλατραβάκι δε το χρησιμοποιεί κανείς που βιάζετε, διότι είναι event να ανέβεις να κατέβεις και να περπατήσεις ...

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

χα χα χα!Το καλατραβακι(τί γλυκο ονομα σαν καλικατζαρακι!)οντως χρησιμευει μονο σαν δωρεαν λουνα-παρκ γι να βολταρεις τραμπαλιζοντας ανεμελα ενα ηλιολουστο κυριακάτικο πρωινο!
Απο κει και περα ο εγγυημενος οικονομικος τροπος να πας οπουδήποτε στη Μεσογειων(πχ Ντυναν,ΠΓΝ.Γενηματας,Νομαρχια Ανατολικης Αττικης)ειναι το παλιο γνωστο λεωφορειο ενω ταυτοχρονα νιωθεις πολιτης του κοσμου(εμπεδωνεις τον διεθνικισμο-αν μου'ρχεται σωστα ο ορος-)αγκαλια (λογω στενοτητας χωρου)με συμπολιτες μας απο διαφορα εθνη και κουλτουρες.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

ο γρηγορος τροπος μεταβασης καπου επι της ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ειναι βεβαια μια ωραια ιστορια να την λενε οι παπουδες και γιαγιαδες στα εγγονια τους.(λεμε τωρα...)

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

συμφωνώ ευτυχία..

χαιρετώ και καλωσωρίζω το φίλο μας ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ που δε "βιαζετε", μονο που το σχόλιο του απαντά στην ακόλουθη ερώτηση για το καλατραβάκι:
"αφου τοχουμε, μας εκατσε τυχαία ρε παιδί μου, τί να το κάνουμε τώρα;"
και απαντά ο ίδιος:
"ας το χρησιμοποιήσουμε σαν event..καλό είναι.."
μονο που δεν είναι ετσι..τα πράγματα...καθετι αγαπητέ μου φίλε έχει λόγο και αιτία..και προϊστορία..
αλλοίμονο αν βλέπαμε τα πράγματα,μόνο ως αλεξιπτωτιστές..
ήμασταν εδώ και οταν προγραμματίστηκε, εξαγγέλθηκε και εμεις (τουλαχιστον) πληρώσαμε για το ..event...
και απαιτούμε να είναι και χρηστικό όπως είναι τόσα εργα δεξιά κι αριστερά στα πέρατα του κόσμου..

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια είναι ότι μόνο για βόλτα είναι το Καλατραβάκι και ομολογουμένως ωραία βόλτα!! Εγω μια - δυο φορές την έχω κάνει αλλά την φχαριστήθηκα. Οσο για το αν βιάζεται κανείς και για το πρακτικό της υπόθεσης θα συμφωνήσω . Καταρχήν εχει σασπένς. Θα με πατήσει ο κύριος νταλίκας? θα προλάβω το μηχανάκι που παει να φύγει με κόκκινο απο την απέναντι μεριά? και η ξανθιά κουκλα που θέλει να στρίψει παράνομα? μήπως με πετυχει αυτή? lol
Oμως think possitive αγαπητοί. Η διαστάβρωση "Καλατραβάκι" αν το δειτε θετικά προσφέρει, εκτός απο σασπένς, εξάσκηση εγκεφάλου -μια και είναι σπαζοκεφαλιά να βρεις τον πιο σύντομο τρόπο να τη διασχίσεις. Απο την άλλη τονώνει τις άμυνες του ανθρώπου και τον εξοικοιώνει με την αίσθηση του κινδύνου (θα με πατήσει ?ή θα τη γλιτώσω και σήμερα?) επιπλέον μας φέρνει πιο κοντά (έχεις το χρόνο να μελετήσεις τους καθημερινους συνοδοιπόρους σου , τους οποίους, φαντάζομαι τους γνωρίζεις πια τουλάχιστον εξ όψεως.
Τέλος δίνει λόγω να σιχτιρίσεις και να εκτονωθείς καθημερινά !!

:):)
Για να σοβαρευτώ τώρα , είναι αλήθεια δράμα η κατάσταση και σαφώς θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι πεζοι αλλά και τα οχήματα καλύτερα.

daf είπε...

Αχ τι μου θύμησες τώρα!! 'Εμενα πάνω από 1 χρόνο σ' εκείνη τη γειτονιά (μετά σηκώθηκα κι έφυγα και γύρισα θεσσαλονίκη) και κατεβαίνοντας απ' το μετρό διέσχιζα 4 διαβάσεις για να πάω σπίτι μου !! Με το που έφυγα φτιάξαν και το καλατραβάκι.. Οπότε όλοι τώρα ξέρετε ποιός ήταν ο τραγοπόδαρος! ;)

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

καλομελέτα κι ερχεται και στη ..σαλονίκη!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Καλό μεσημέρι.

Το Καλατραβάκι «κοσμεί» απλά και μόνον την Κατεχάκη. Τίποτα άλλο.

Σε αντίθεση με την οδό Μαραθώνος μετά τη Λαυρίου που λόγω έλλειψης πεζοφάναρου ή ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ έχουμε θρηνήσει θύματα…

Ουδείς δεν προτίθεται να κάνει τίποτα (μετά τις εκλογές ιδίως τις Δημοτικές).

ΚΑΛΟ ΣΚ


[μαρία νικολάου]

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!