29.10.07

Tί πρέπει να κάνουμε για να μην μας κλέβουν κατά την παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης

Η πλέον αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε και να ελέγξετε οι ίδιοι είναι η μέθοδος προμέτρησης – επιμέτρησης της στάθμης της δεξαμενής σας, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

Μέτρηση στάθμης δεξαμενής με χρήση μέτρου


Χρησιμοποιήστε το δικό σας μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης, ή το μέτρο του οδηγού της ελίν, τα οποία έχουν σωστή διαβάθμιση.
Ελέγχετε ώστε στην προμέτρηση, το μέτρο να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.
Ελέγχετε ώστε το μέτρο να είναι άκαμπτο και κατά την επιμέτρηση να τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στη δεξαμενή.
Τοποθετείτε το μέτρο στο ίδιο σημείο στην προμέτρηση και στην επιμέτρηση.
Για να κάνετε την επιμέτρηση περιμένετε 2 – 3 λεπτά μετά το πέρας της παράδοσης έτσι ώστε να «ηρεμήσει» η επιφάνεια του πετρελαίου απο το άφρισμα.
Να γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής σας για να μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τον όγκο του καυσίμου ανά εκατοστό ύψους της δεξαμενής.


Ποσότητα (ανα εκ. Ύψους, σε λίτρα) = Mήκος (σε εκ.) x Πλάτος (σε εκ.) : 1000

Μέτρηση μέσω μετρητή δεξαμενής


Χρησιμοποιήστε το μετρητή δεξαμενής μόνο ως συμπληρωματικό τρόπο μέτρησης. Προτιμήστε τη μέθοδο προμέτρησης – επιμέτρησης με μέτρο.
Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο του σωλήνα στάθμης να είναι όμοιο με το περιεχόμενο της δεξαμενής, και οχι καποιο ελαφρυτερο υγρο, όπως μείγμα βενζίνης με ιώδιο, το οποιο μπορει να δειχνει υψηλοτερη σταθμη απο την πραγματικη που βρισκεται μεσα στην δεξαμενη.


Μέτρηση μέσω μετρητή βυτιοφόρου

Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο της μάνικας να αδειάζει εξ’ ολοκλήρου στη δεξαμενή σας. Αυτό κανονικά γίνεται με παροχή αέρα με πίεση στο τέλος της παράδοσης.
Στο τέλος της παράδοσης, όταν αδειάζει η μάνικα, προσέξτε να μη «γράφει» ο μετρητής.
Συμβουλευτείτε το μετρητή του βυτιοφόρου μόνο ως βοηθητικό τρόπο μέτρησης και ακολουθήστε τη μέθοδο της προμέτρησης και επιμέτρησης της δεξαμενής με τη χρήση μέτρου.

«Αυτόπτης Μάρτυς»

Να είστε παρόντες κατά την προμέτρηση και την επιμέτρηση. Τα αποτελέσματα της προμέτρησης και της επιμέτρησης πρέπει (σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις) να αναγράφονται στο δελτίο αποστολής, αφού προηγουμένως συμφωνηθούν μεταξύ πελάτη και μεταφορέα.


Καθαρισμός δεξαμενής

Δεν υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης της ποσότητας του ιζήματος στον πυθμένα της δεξαμενής κατα την διαδικασια καθαρισμου της. Παρακολουθήστε όσο πιο κοντά μπορείτε τη διαδικασία καθαρισμού της δεξαμενής.


Σύστημα ελέγχου παραδόσεων από τον προμηθευτή του πετρελαίου

Στην επιλογή του προμηθευτή σας για πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός των άλλων κριτηρίων, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη την τιμή, την εξυπηρέτηση, την αξιοπιστία του καθώς και αν διαθέτει ικανοποιητικές διαδικασίες ελέγχου των μεταφορέων του, αν πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος σε ανύποπτο χρόνο, από ειδικούς ελεγκτές κ.λ.π.

Η εταιρεία Elinoil AE από την ιστοσελίδα της οποίας ειναι δανεισμένες οι ως ανω πληροφορίες, έχει αναρτήσει και ενα κατατοπιστικό βιντεο για το θέμα.. [Τζεφέρης Πέτρος]

2 comments:

Lorelei Am Rhein είπε...

Πονεμένη ιστορία1
Γιατί να πρέπει να κλέβει ο Έλληνας έμπορος;
Γιατί να πρέπει να ζει με την αισχροκέρδεια;

Μόνο με πρόστιμα και τιμωρία δεν πατάσσονται τα φαινόμενα αυτά!

Παιδεία χρειαζόμαστε!

Καλησπέρα σας!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Ναι, ναι, ναι. Γι' αυτό πασχίζουμε αν και ορισμένοι παρερμηνεύουν τις προσπάθειές μας.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!