29.11.07

Το πρώτο αυτοκίνητο από αλουμίνιο θα μπορούσε να είναι ελληνικό...

























Με αυτό το άρθρο καλείσθε να χαλαρώσετε και να φαντασθείτε οτι το αλουμινένιο πρωτότυπο Α8 της εταιρείας AUDI, η ναυαρχίδα της AUDI, δεν είναι γερμανική, ή έστω πολυεθνική με έδρα το Ινγκολσταντ, αλλά ελληνική!

Η παρούσα εργασία, παραθέτοντας και αναλύοντας στοιχεία τεχνολογικής και παραγωγικής εξέλιξης του κυκλώματος Βωξίτης-Αλουμίνα-Αλουμίνιο, φιλοδοξεί να αποδείξει έστω και με αυτόν τον έμμεσο τρόπο οτι η Ελλάδα μπορούσε. Και ίσως να μπορούσε καλύτερα και φτηνότερα, αν φρόντιζε. Αν φρόντιζε, από χρόνια να προβλέψει, να προγραμματίζει, να οργανώσει και να ελέγξει ένα τέτοιο επιχειρηματικό στόχο...

Αφιερώνεται σε εκείνους που θεωρούν οτι ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος πάνε μαζί. Σε αυτούς που θεωρούν οτι μόνο με την βιώσιμη ανάπτυξη, τη μετάβαση προς τη βιώσιμη κοινωνία, ο τόπος μας έχει τύχη να ευδοκιμήσει. Το "αειφόρο τίποτε" ούτε τρώγεται, ούτε κληρονομείται στις επόμενες γενεές. Η ανάπτυξη που ειναι βιώσιμη και συμβατή με τη ζωή μας αποτελεί και οικονομικό αγαθό αλλά και κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, που οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Η βιώσιμη ανάπτυξη ειναι Πολιτισμός, ο μόνος που μπορεί να επιβιώσει! Και μαζί με αυτόν κι εμεις! [Τζεφέρης Πέτρος]





6 comments:

Pan είπε...

Το μόνο συναίσθημα που μπορεί να φέρει το άρθρο είναι πίκρα.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Eξαιρετικό άρθρο!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τί κατασκευάστηκε στην Ελλάδα με πρόβλεψη;
Ούτε καν η σιδηροδρομική σύνδεση Ρίου-Αντιρίου, από τα πιο πρόσφατα έργα...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Eτσι είναι. Ομως το χειρότερο είναι οτι ενώ όταν είμαστε νέοι ελπίζουμε οτι κάτι μπορεί να αλλάξουμε, όσο περνά ο καιρός..συμβιβαζόμαστε στην κακομοιριά μας..
Και απλώς την ανακυκλώνουμε..

KitsosMitsos είπε...

Φωτεινά μυαλά. Σκοτεινοί ηγέτες.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να συμβει κατι αναλογο στην Ελλάδα κάποια στιγμή πιθανον να συμβει.
Η κατάδειξη τετοιων δεδομένων ειναι ο μόνος τρόπος να εγγραφουν στο μαζικο εθνικό μας υποσυνείδητο,να εγγραφουν και στο συνειδητο ανθρωπων που ασχολουνται με την κατασκευη αυτοκινητων αλλα και με τη δημιουργία και τη διαχειριση θεματων που επηρεαζουν το περιβαλλον και ολα να περασουν καποια μερα στην πραξη και στην πραγματικότητα .

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!