12.12.07

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: μια ακόμη γιορτή...

Ουρανέ!

Γιορτή και σήμερα!

Κάθε μέρα και μια γιορτή που μας θυμίζει φευγαλέα κατι..

Η σημερινή γιορτή μας θυμίζει πόσο σκληρός είναι ο κόσμος μας ειδικότερα για τα παιδιά..

Με την ευκαιρία του φευγαλέου αυτού εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας παιδιού ας σκεφτούμε όχι μόνο τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου. Tα παιδιά, όπως λέει και το τραγούδι, που κρατούν μες στα χέρια τους, σαν το ήλιο τον χάρτινο, τις ελπίδες μας.

Σε όλους μας αρέσει να μιλάμε για τα παιδιά, μα σπάνια ακούμε τι προσπαθούν να μας πουν πραγματικά. Ακόμα σπανιότερα δίνουμε σημασία και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους. Σήμερα λοιπόν ας σωπάσουμε εμείς οι μεγάλοι και ας δώσουμε τον λόγο στο παιδιά...

Εμεις εδώ αφιερώνουμε το αληθινό παραμύθι της κας Χριστίνας Μαραγκού για την ελίζα. Την μικρή ελίζα που δεν είχε μόνο μαμά, αλλά και μπαμπά... Μόνο που δεν τον είχε για πάντα, όπως νόμιζε. Είναι πρωτότυπο και δεν εχει δημοσιευθεί πουθενά αλλού. Διαβάστε το!

Η Ελίζα

Ευχαριστούμε χριστίνα!

[Πέτρος Τζεφέρης]

6 comments:

MenieK είπε...

μπράβο της κας Μαραγκού!

Visiones είπε...

..ναι.. και δυστυχώς δεν είναι πολύ μακριά από την πόρτα μας...

KitsosMitsos είπε...

Γιορτινές φατσούλες.

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και μεις ευχαριστούμε Πέτρο που μας γνώρισες την Ελίζα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αυτός είναι και ο κύκλος της ζωής κάθε ανθρώπου...
Οι γονείς και μεγαλύτεροι πάντα φεύγουν.
Ας προσπαθούν/με, τουλάχιστον, οι νεώτεροι να κρατάμε όλα εκείνα τα βασικά, ουσιώδη και θετικά στοιχεία για την περαιτέρω εξέλιξή μας και να τα μεταφέρουμε και στα δικά μας παιδιά.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...

με τη σειρά μου ευχαριστώ και γω τον Αγαπημένο μου Πέτρο γιατι ήταν η αφορμή και η αιτία γι' αυτό το "παραμύθι". Επίσης τον ευχαριστώ γιατι ήταν και είναι πηγή έμπνευσης για μένα γενικότερα , αλλα και τόσο σπάνιος και μοναδικός άνθρωπος.
Αισθάνομαι πολυ τυχερή ... σ'ευχαριστώ για όλα Πέτρο!!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!