23.4.08

Κατά τα άλλα, τo Κιότο είναι πόλη της Ιαπωνίας...

Ας πούμε δυο λόγια απλά για το Πρωτόκολλο του Κιότο:
• Έχει επικυρωθεί συνολικά από 168 κράτη μέχρι σήμερα. Στην ομάδα αυτή αντιστοιχεί μονο το 60% των συνολικών εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
• Το σύνολο των εκπομπών CO2 των ΗΠΑ, που δεν έχουν επικυρώσει το πρωτόκολο, και σφυρίζουν αδιάφορα, ανέρχεται στο ένα τέταρτο των συνολικών εκπομπών CO2 παγκοσμίως.
• Ο αλλος γίγαντας η Κίνα, όχι μονο σφυρίζει, αλλά αυξάνει διαρκώς αντί να μειώνει τις εκπομπές της, απειλώντας παράλληλα για το επερχόμενο φάσμα της πείνας..
• Το Πρωτόκολλο του Κιότο δεν περιέχει δεσμευτικούς στόχους για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
• Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί ότι οι εκπομπές της δεν θα αυξηθούν περισσότερο από 25% πάνω από τα επίπεδα του 1990 κατά την περίοδο 2008-2012. Αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός αύξησης των εκπομπών, η χώρα μας δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Πρωτόκολλο του Κιότο.
• Το σύστημα μέτρησης και καταγραφής των ρύπων ....ήταν εξαίρετο. Πολλες βιομηχανικές επιχειρήσεις για χρόνια διερωτώνταν, εμάς γιατί δεν μας ενέταξε κανείς; Ξεχάσαμε μόνο να ενσωματώσουμε τις φωτιές του καλοκαιριού που συνέβαλαν τα μέγιστα!

Κατά τα άλλα, τo Κιότο είναι πόλη της Ιαπωνίας, πάνω στο νησί Χονσού, με πληθυσμό 1,5εκατομμύριο κατοίκους. Κιότο σημαίνει "πρωτεύουσα πόλη", μόνο που δεν είναι πλέον πρωτεύουσα...

Και κάτι ακόμη, προσωρινά έχουμε εξαιρεθεί από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών του Πρωτοκόλλου του Κιότο: σιγά τα ωά...
[by Tzeferis Peter]
The River of De Nile (De-Nile) and the Cyoto protocol: απελπιστικά μόνες οι ..ΗΠΑ

Τί έγινε στο Μπαλί: ιστορική συμφωνία ή ιστορική αποτυχία...

1 comments:

KitsosMitsos είπε...

Ξεφτίλα και πάλι... Ντροπή μας, ειλικρινά.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!