5.5.08

H ΕΛ.ΑΣ, τα near misses και το διαχρονικό ανέκδοτο του Ελληνα...

Πιάσαμε τώρα την ελληνική αστυνομία.. αφού πάλι έγινε το θανατηφόρο περιστατικό μιας και πρέπει να πουλάμε κάτι...

Αλήθεια, πόσες φορές πριν ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε προβεί σε σύλληψη με τον ίδιο τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσει χειροπέδες και τελικά (λόγω τύχης προφανώς) το συμβάν δεν ειχε οδηγήσει σε τραγικό περιστατικό;

Και πόσες από τις φορές αυτές ο προϊστάμενός του τον τιμώρησε γιαυτό; Και με πoιό τρόπο;

Και σε ποιό βαθμό τα ατυχήματα που αποφεύχθησαν την τελευταία στιγμή (near misses) χρησιμοποιήθηκαν για να βελτιώσουν την απόδοση του όλου συστήματος;

Ελάτε τώρα.. Ολοι ξέρουμε τη νοοτροπία που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, τώρα τελευταία βλέπουμε και τους αστυνομικούς/συνδικαλιστές στην τιβι να ασχολούνται με την προσωπική τους προβολή.. Κρίμα για τους λιγοστούς, ικανούς και έντιμους αστυνομικούς που πασχίζουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους..

Πριν απο λίγα χρόνια είχαμε την παρόμοια υπόθεση "κουλούρη", τώρα την υπόθεση αυτή, αύριο κάτι αλλο. Ας περιμένουμε τα κανάλια να ασχοληθούν με όλα αυτά. Μέχρι φυσικά να συμβεί κάτι αλλο, αύριο μεθαύριο, οπότε κι αυτά θα παρατήσουν τις περισπούδαστες αναλύσεις επί της οθόνης και θα πάνε πίσω από το άρμα της νέας πολύφερνης νύφης/είδησης.. Business, as usual...

Αφιερώνω και στην ΕΛ.ΑΣ ,όπως και σε όλους τους Ελληνες , το γνωστό ανέκδοτο του Ελληνα.

Χωρίς σχόλια αλλά με διαχρονική αξία....

ΥΓ: Να μην ξεχάσουμε την Ειρήνη που γιορτάζει σήμερα. Να δούμε πότε θα γιορτάζει παντού και παντοτινά στον κόσμο μας...

[Πέτρος Τζεφέρης]

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Χρονια της πολλά!! και καλα!! της Ειρήνης και της ΕΙΡΗΝΗΣ.. :)

Οσο για τους αστυνομικους... χμ ! Πολλα τα θεματα! Κατ' αρχήν γνωρίζει κανεις ότι στην εκπαιδευσή τους (τουλαχιστον μεχρι πριν λιγα χρόνια) δεν περιλαμβανόταν καν η σκοποβολή?? !!!
Γνωρίζει κανεις , ότι κανείς τους δεν επιλλέγεται για τη θεση και τη δουλεια που καλειται να κάνει βαση , ουσιαστικών και απαραιτήτων προσόντων? Δηλαδη ο γραμματεας να εχει τελειωσει το Λυκειο ή αυτός που ειναι στο περιπολικό ή στην κλουβα να έχει μια φυσική κατάσταση τέτοια που να του επιτρέπει να τρέξει , να πηδήξει ή εν παση περιπτώση να ανταπεξέλθει στις απαιτησεις μιας τέτοιας "δουλειάς"!!

Δεν ειμαι η πιο ειδική επι του θέματος μα όσα ξέρω απο κοντα σχετικά ειναι μαλλον απογοητευτικά έως επικινδυνα και για τους ιδιους τους αστυνομικους και για τη δημοσια ασφάλεια. Επιτέλους ομως ειμαστε στο 2008 ..ολα τρέχουν - εξελισσονται - βελτιώνονται... Ας ασχοληθει και κάποιος με την ΕΛ.ΑΣ και με μας... που ειμαστε στα χερια του καθε εγκληματια.

Ανώνυμος είπε...

Α... και πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι...σλόουλι... !!!!

Θυμαστε τη διαφήμηση? δεν ειναι τυχαίο ότι ήταν τοσο πετυχημενη. Ητω εξαιρετικά ευστοχη!!!!

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

θα ήθελα τους αστυνομικούς της γειτονιάς μου να τους σέβομαι και να τους εμπιστεύομαι κι αυτοι να με προστατευουν.
Καποιοι αστυνομικοί είναι άξιοι γι'αυτό.
Σε μια χώρα,όμως,που ο καθένας μας κοιταει να βολευτεί χωρίς να κοπιάσει,που ο πονηρός κλέφτης καταφερτζής είναι επιτυχημένος κι αξιοθαύμαστος κι ο συνεπής στην καλύτερη περίπτωση "αγαθός",που όλοι ζουμε άρπα- κολλα δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε τίποτα καλύτερό μας.
Χθες που σε μια συζήτηση στο TV5 έγινε αντιπαράθεση του Μαη του 68 με τον Μαη του 2008 ειπώθηκε οτι ενω τότε είχαμε την αρχή της ουτοπίας,τώρα ζουμε το τέλος της.
Τότε έλεγαν "soyez ralistes ,demandez l'impossible."
Τώρα λέμε "soyez impossibles.Demandez le realisme"..
Το τέλος της ουτοπίας;
Σήμερα γιορταζουν οι Ειρήνες.Η ειρήνη ήταν το πρώτο δωρο του Ιησου Χριστου στους μαθητες Του μετά την Ανάσταση.Ελιναι δώρο Θεού.Η ειρήνη μέσα μας που θα οδηγησει σε ειρήνη μεταξύ μας που θα φερειειρήνη στον κόσμο.Ο Θεος έστειλε το γυιό Του στη γη να φέρει ειρήνη στον κόσμο.
Δεν μ'ενδιαφέρουν οι ουτοπίες .
Θέλω μόνο να ζω πιστή στ'όνειρό μου.

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

εξαιρετικά σχόλια κυρίες μου..

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Οσο για τον Μαη του 68 και το σύνθημα του «Soyez réalistes, demandez l’impossible» περισσότερο σαν ανέκδοτο ηχεί σήμερα, στην εποχή του άκρατου κυνισμού στην πολιτική (και όχι μόνο…)

Τότε, ο μέσος πολίτης παρακολουθούσε με «κομμένη την ανάσα» την εξέγερση της Γαλλίας. Πόση σχέση έχει άραγε με τον σημερινό πολίτη που χαζεύει στα διεθνή ΜΜΕ τις φωτογραφίες της πρώτης κυρίας της Γαλλίας Carla Bruni-Sarkozy;

Η μήπως πρέπει να περιμένουμε την αντίδραση της σημερινής «γενιάς των 700 ευρώ»;

Μήπως επίγονος θα είναι η υφήλιος των φτωχών που ήδη βρίσκεται σε κατάσταση εξέγερσης ή εστω διαδηλώσεων (κάτι που συμβαίνει σε 30 – 40 χώρες) για την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής;

Μήπως θα είναι οι πενόμενοι μέσα στα αστικά ακόμη και στα μητροπολιτικά κέντρα της Δύσης; Στο Λος Αντζελες όπου έχει στηθεί παραγκούπολη από δανειολήπτες που έχασαν τα σπίτια τους αφού δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα ενυπόθηκα δάνεια που είχαν συνάψει; Ή από «καλομαθημένους» αμερικανούς καταναλωτές τώρα που μπαίνει «δελτίο» σε τρόφιμα, λίγες μόλις δεκαετίες από τότε που κατηγορούσαν περιφρονητικά τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό για «δελτία στα τρόφιμα»;

Δεν με ενδιαφέρουν οι ουτοπίες. Ωραίο ακούγεται αυτό.
Αρκεί να μην επηρεάζουν τη δική μου ουτοπία..

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

το όνειρο και η ουτοπία δεν είναι συνώνυμα.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Λυπάμαι γιατί με τα σχόλια μου έδειξα να παραγνωρίζω το πιο σημαντικό στοιχείο της όλης ιστορίας.Οτι χαθηκε μια ζωή άδικα.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!