27.11.08

«Πράσινοι» υπολογιστές...

Πόσο εύκολο είναι να είσαι πράσινος;
Μα πάρα πολύ εύκολο…
Αρκεί να καταναλώνεις «πράσινα»…
Μην ανησυχείς τα πράσινα προϊόντα είναι πλέον παντού και θα σε αναζητήσουν εκείνα. Ακόμη και τα ψηφιακά…
Και πώς γίνεται πράσινο ένα ψηφιακό προϊόν;
Μα με τα χρώματα φυσικά.
Κι ακόμη με την οργανική αφή, το αναζωογονητικό… άρωμα, τη μινιμαλιστική αισθητική, την οικειότητα και τη ζεστασιά της επαφής, την ..οικολογική εξωτερική επένδυση πχ. από μπαμπού! Αντε και με έναν νέο ηλεκτρομηχανολογικό σχεδιασμό που υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας…

Κι εμείς που νομίζαμε ότι ένα προϊόν είναι πράσινο όταν έχει παραχθεί με βιώσιμες τεχνολογίες, από την εξόρυξη των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών μέχρι το φινίρισμα, όταν ανακυκλώνεται και δεν «ενταφιάζεται» στα ψηφιακά νεκροταφεία του τρίτου κόσμου, και που η χρήση του δεν παραβιάζει τους κύκλους της ζωής και της φύσης, την ποιότητα που υπόσχεται , την υγεία των πολιτών , αλλά και δεν υποτιμά τη νοημοσύνη μας….

Αν μιλάμε για αντικατάσταση όλου του μεταλλικού σκελετού απο ανακυκλώσιμα υλικά (ξύλο, πολυμερή, βιο-πλαστικό με πρώτη ύλη φυτικά έλαια κλπ) τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά, όμως οι υπολογιστές αυτοί ακόμη δεν έχουν κατασκευαστεί και επιπλέον κανείς δεν μπορεί να πει αν θα μπορούν να περάσουν τα υποχρεωτικά ποιοτικά τεστ και τα τεστ ασφάλειας από φωτιά, ώστε να διατεθούν στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά.

1 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

αγνουσα παντελως την ύπαρξη "πρασινων"υπολογιστων και ασφαλως αγνοουσα οτι μικρή συνάφεια έχουν με τη φιλοσοφία και τις προυποθέσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.
Λυπάμαι,αν κι αυτο δε με εκπλήσσει,που στην ουσία δεν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες για τη δημιουργία ενος πράσινου υπολογιστή που να συνεισφερει στη βιώσιμη ανάπτυξη του κοσμου μας.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!