6.4.09

Η σελήνη και το Ηλιο-3

Το Ηλιο-3 είναι ένα σπάνιο στοιχείο στον πλανήτη μας το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολούνται με την θερμοπυρηνική σύντηξη, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο για το ενεργειακό μας μέλλον.

Το σεληνιακό Ηλιο-3 επαρκεί για την παραγωγή ενέργειας για 8000 χρόνια δήλωσε πρόσφατα ο Ινδός καθηγητής U R Rao , διακεκριμένη προσωπικότητα της επιστήμης και πρώην διευθυντής της ινδικής υπηρεσίας του διαστήματος, θεωρώντας ότι θα έρθει μια εποχή που διαστημόπλοια θα μεταφέρουν από τη σελήνη και τα «εξωγήινα» ορυχεία της το πολύτιμο στοιχείο στη γη, καλύπτοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού. [τζεφέρης πέτρος]

3 comments:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Με τί παραδοχή για το ρυθμό κατανάλωσης έκανε τον υπολογισμό των 8Κ χρόνων;

Γενικά, θα είχε ενδιαφέρον να ακούγονται και οι παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίζονται οι εκτιμήσεις. Πιστεύω θα άλλαζε πολύ τον τρόπο σκέψης όσων ενδιαφερόταν να παρακολουθήσουν!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

αυτό μας μάρανε τώρα?

Μα φτάνει μόνο η αφθονία του δευτερίου και του λιθίου, που θα μπορούσε να καλύψει για αιώνες ένα μεγάλο μέρος των ενεργειακών μας αναγκών. Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά εκεί.

Αλλά αν διαβάσει κανείς πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις των επιστημόνων του ΙΤΕR θα διαπιστώσει ότι αφενός η σύντηξη δεν είναι απολύτως ασφαλής περιβαλλοντικά και αφετέρου η ενδεχομενη λύση του ενεργειακού απαιτεί τεράστια κεφάλαια και ακόμη να ξεπεραστούν πολλά και δυσεπίλυτα τεχνολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα να τοποθετείται χρονικά πολύ μακριά ακόμη και μετά τον επόμενο αιώνα…
Ασε που την θυμούνται μονο όταν το πετρέλαιο κάνει limit up...

Μέχρι τότε οι καταναλώσεις θα παίζουν όπου θέλουν σε Limit up ή limit down κι εμεις ...άνω σχώμεν τας καρδίας...

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!