7.7.09

Εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων στις στέγες και στα εκτός σχεδίου

Υπογράφτηκε η απόφαση για τους όρους εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, ισχύος μέχρι 10 KW στα δώματα και στις στέγες των κτηρίων καθώς και η ΚΥΑ για την Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Στοιχείων στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα απαιτείται οικοδομική άδεια παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ενώ για την σύνδεση των συστημάτων με τη ΔΕΗ απαιτείται μόνο η προσκόμιση των θεωρημένων από την πολεοδομία σχεδίων ( τοπογραφικό, κάτοψη δώματος ή στέγης), καθώς και η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
Σε ό,τι αφορά τα Φ/Β σε εκτός σχεδίου περιοχές άρτια και οικοδόμησα οικόπεδα θα απαιτούνται μόνο για εγκαταστάσεις άνω των 150 ΚW. Περιορισμοί δεν θα υπάρχουν για Φ/Β κάτω από την συγκεκριμένη ισχύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, η ΔΕΗ θα αγοράζει την ενέργεια των φωτοβολταϊκών, προς 55 λεπτά την κιλοβατώρα, τιμή που ισχύει για όσες συμβάσεις υπογραφούν το 2009, 2010 και 2011 και θα είναι εγγυημένη για 25 χρόνια με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Με τα δεδομένα αυτά η απόσβεση της επένδυσης θα γίνεται σε διάστημα περίπου πέντε ετών.

Ανακοινώσεις ΥΠΑΝ

Περισσότερα για τις νέες ρυθμίσεις

Οι βασικότερες ερωτήσεις/απαντήσεις για τα Φ/Β Συστήματα

2 comments:

KitsosMitsos είπε...

Ήδη το έχω προτείνει στη συνέλευση της πολυκατοικίας. Για να δούμε τι θα γίνει.

ΗΛΙΑΣ είπε...

http://mariatweety.blogspot.com

FILOI DEITE AUTO TO BLOG
A3IZEI TH SYMPARASTASH MAS
TO MARAKI MAS PALEUEI GIA NA NIKHSEI ME THN DYSKOLH AS8ENEIA KAI ISWS ANISH

AS THS DWSOUME LIGH DYNAMH

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!