3.11.09

Πράσινη ή καφέ η kwh, έχει κόστος. Κι οχι μόνο οικονομικό...



Απο το αιολικό πάρκο στο Λέντα, στο νότιο τμήμα του Ν. Ηρακλείου, που βρίσκεται στα όρια της ζώνης GR4310008 του δικτύου Natura 2000 και αποτελεί βασικό πέρασμα αποδημητικών πουλιών. Ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν το «σχέδιο πτήσης» των πουλιών είναι τα θερμά ανοδικά ρεύματα αέρα. Οι ανεμογεννήτριες δημιουργούν τέτοια ανοδικά ρεύματα αέρα. Ενδεικτικά, στη Βόρεια Καλιφόρνια, σε μια περιοχή δηλαδή με μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών (πάνω από 5000), σκοτώνονται κάθε χρόνο περίπου 1000 αρπακτικά (GAO 2005).

Η χωροθέτηση μιας αναπτυξιακής δραστηριότητας, είτε αυτή είναι λατομείο, είτε ΑΠΕ, είτε τουριστική επιχείρηση, θα βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο.. όσο το περιβάλλον και η βιοποικιλότητά του θα θίγονται..

Μέχρι να καταλάβουμε οτι το ζητούμενο δεν είναι ούτε να επιτρέπουμε ασύδοτα αλλά ούτε και να αποκλείουμε αβασάνιστα δραστηριότητες.

Ηδη στο Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα έχουν μεταφερθεί πρόσφατα 5 γύπες χτυπημένοι από ανεμογεννήτριες στην Κρήτη. Ας ελπίσουμε να είναι μόνο αυτοί, αλλά δυστυχώς δεν είναι..

Δείτε και εδώ

[Πετρος Τζεφέρης]

2 comments:

Iptamenos Ollandos είπε...

Μου τσάκισες την ψυχή...

Unknown είπε...

Πάντως τη χρυσή τομή τν ψάχνουν απ' τ' αρχαία χρόνια...

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!