23.1.10

Π. Τζεφέρη: Οι σπάνιες γαίες είναι πράσινες ή καφέ;

4 comments:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μου θύμισες μια συζήτηση που είχα όταν τα υβριδικά αυτοκίνητα πρωτοεμφανίστηκαν. Με τα μέταλλα που απαιτούνται για την κατασκευή τους δεν έχω ιδιαίτερη σχέση, αλλά τότε έλεγα: μη λέτε ότι τα υβριδικά δεν έχουν οικολογικό αποτύπωμα, ψάξτε όλον τον κύκλο τους! Και γινόμουν ο γραφικός αντιδραστικός που μιλούσε για σύνεση ενώ οι υπόλοιποι ψάχναν εναγωνίως για μια μέθοδο που θα τους επιτρέπει να καταναλώνουν βουλιμικά, χωρίς παρενέργειες, να σπάσουν «τα δεσμά», να απελευθερωθούν!
Δυστυχώς Πέτρο έχω ανακαλύψει ότι ο μέσος άνθρωπος όχι απλά δεν κοιτάει τη «μεγάλη εικόνα», αλλά δεν θέλει καν να τον σκουντάς και να του δείχνεις κάτι πέρα από τη μύτη του!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

δυστυχώς ολα μα όλα εχουν αποτύπωμα.. Κάθε σύγχρονη μορφή ανάπτυξης, μηχανοποιημένη ή ηλεκτρονική, έχει κόστος. Από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι τον τουριστικό «πολιτισμό» και τον ψηφιακό νέο κόσμο μας που αποϋλοποιεί σταδιακά την ανάπτυξη μετουσιώνοντάς την σε αόρατα αλλά όχι ανώδυνα ηλεκτρομαγνητικά σήματα.
Και ο "κόσμος" μας μόνο γκρίζος ειναι, όσο κι αν του βάζουμε χρώματα..

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Ολα μας δωρίστηκαν.Η φύση,ο ορυκτός πλούτος,το μυαλό να τα χρησιμοποιησούμε για την καλύτερη ζωή.Δεν θα ήταν σωστό να αφήσουμε απείρακτα τα πάντα και να ζούμε ακόμα όπως στην προιστορική περίοδο.Δεν θα είχαμε μαθει,δεν θα είχαμε νιώσει.δεν θα είχαμε ζήσει.Το θεμιτό προφανώς είναι να εξελισσόμαστε αποφεύγωντας να σπαταλάμε άσκποα αλλα μοιραία να κάνουμε βλάβες στο περιβάλλον,απλώς τις μικρότερες δυνατές.Οι ανθρωποις ήρθαμε στον κόσμο για να μαθουμε να συνυπάρχουμε καινα εξελισσόμαστε όλοι μαζι.Τα λαθη είναι αναπόφευκτα.Δεν εχουμε δευτερη ευκαιρία στη ζωή βέβαια,όμως η ζωή κρύβει θαύματα.Ο κόσμος έχει το χρώμα που του δίνουν τα γυαλια που φοράμε.Δεν είναι αιθεροβάμωνας όποιος φοράει λευκά γυαλιά.Εχει πίστη και ελπίδα.Οτι χρειάζεται για να ζεις πραγματικά.
Με συγχωρειτε ολοι οι ειδήμονες του θέματος που παρεμβαινω αν και εντελώς άσχετη.Θεωρώ βασικό,όμως,πρώτοι εσεις που ασχολείστε με αυτά να νιώθετε πίστη και ελπίδα στη δύναμη του ορθού,στη δύναμη την δική σας,στη δύναμη της ζωής.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!