12.2.10

Μήπως είμαστε πάμπλουτοι και δεν το γνωρίζουμε;

Τζεφέρη Πέτρου: Η εξορυκτική/μεταλλουργική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Στατιστικά δεδομένα 2007-2008. ΟΡΥΚΤ...

Μήπως πραγματικά είμαστε βαθύπλουτοι και δεν το ξέρουμε, όπως ορισμένοι διατείνονται;

Μήπως περιμέναμε την τηλεοπτική εκπομπή ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, για να τα απαντήσουμε επιτέλους στο ερώτημα που ορισμένοι απο εμάς αναρωτηθήκαμε εδώ και δεκαετίες όταν πρωτοκαθήσαμε στα φοιτητικά έδρανα; "Ελλάδα: Ψωροκώσταινα ή Ελντοράντο;"

Οχι καλοί μου φίλοι, που όπως και νάχει είμαι με το μέρος σας, διότι τα κίνητρα και οι αγαθές σας προθέσεις ειναι κυρίως που μετρούν, η Ελλάδα δεν αποτελεί Eldorado, όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση η «ψωροκώσταινα» της ΕΕ. Συνεπώς, η ερευνα και η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, αποτελεί -και πρέπει να αποτελεί-εθνική επιλογή και μάλιστα κατά προτεραιότητα εντός της ΕΕ και στα πλαίσια πάντοτε των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής όπως αυτή οριοθετήθηκε από την «Πρωτοβουλία για τις Πρώτες Ύλες-Γκίντερ Φερχόιγκεν» τον Νοέμβριο του 2008.

Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τον ορυκτό μας πλούτο και οχι να μαζέψει υλικό για τηλεοπτικές τυμπανοκρουσίες ας δει το παραπάνω άρθρο (που εμπεριέχεται στο περιοδικό ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ που μόλις κυκλοφόρησε συνεπώς αποτελεί την πλέον πρόσφατη καταγραφή)

ή ας δει περισσότερα εδω

Οπως ελεγε ο Thomas Jefferson "An informed citizenry is the only true repository of the public will" . Και είναι μια μεγάλη αλήθεια αυτό. Ομως κάποτε, για κάποια θέματα, πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ακούμε τους ειδικούς. Και μετά εμείς οι απλοί πολίτες, ας παίρνουμε αποφάσεις κατά το δοκούν. Οχι όμως πριν τους ακούσουμε...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!