13.4.10

Bιώσιμη Μάνη είναι μόνο η ενωμένη !

Το όραμα μιας διοικητικά ενωμένης Μάνης δεν είναι μόνο υπόθεση αποκατάστασης μιας αδικίας που συντελέστηκε φυσικά χωρίς καμία διαβούλευση από το καθεστώς Μεταξά το 1937.

Αποτελεί κυρίως ζήτημα οκονομικής, περιβαλλοντικής, κοινωνικής και πολιστιστικής βιωσιμότητας της περιοχής αλλά και του ιδιαίτερου brand name της Μάνης, κάτι που παρακολουθούμε να διακυβεύεται στα σύγχρονα χρόνια.

Σήμερα με τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" δίνεται μια ευκαιρία στο όραμα της ενωμένης Μάνης. Αρκετοί φορείς αλλά και εχέφρονες Μανιάτες το έχουν αντιληφθεί και κινούνται πάντοτε συνετά και χωρίς ίχνος τοπικισμού προς την κατεύθυνση αυτή βλέποντας μπροστά παρά τις τεχνητές αδυναμίες που παρουσιάζονται.

Κείμενο Θέσεων φορέων και συλλόγων της Μάνης-Γιατί πιστεύουμε στην Ενωμένη Μάνη 1

Κείμενο Θέσεων φορέων και συλλόγων της Μάνης-Γιατί πιστεύουμε στην Ενωμένη Μάνη 2

Είναι καιρός να σταματήσει η αιμοραγία των παιδιών της μάνης δεξιά κι αριστερά. Η εκμετάλλευση της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητάς της ενθεν και εκείθεν χωρίς αντάλλαγμα. Ο γεωγραφικός (και οχι μόνο) προσεταιρισμός της μεσσηνιακής μάνης . Η μη δυνατότητα κατοχύρωσης του ονόματος παραδοσιακών μανιάτικων προϊόντων (του λαδιού, του τυριού ακόμη και του domain http://www.mani.gr/ στο διαδίκτυο) ακριβώς επειδή η περιοχή ανήκει σήμερα σε δύο διαφορετικές διοικητικές ενότητες!! Και πολλά άλλα ...

Εμπρός λοιπόν για μια ανυπόταχτη, τραχιά, βραχώδη, άνυδρη αλλά ενιαία και αυθεντική Μάνη. Μια Μάνη με ενιαία διοικητική και πολιτιστική ταυτότητα! Με έναν δήμο αντί για έξι...

H MANH EINAI MIA KAI ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ..ΟΠΩΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...

Mani makes the world go round...

[Πέτρος Τζεφέρης] [by Tzeferis Petros]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!