6.5.10

Γιατί μαμά ;

Νεο Σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο! by tzeferisp


δεν με έστειλες σε γαλλικό σχολείο να αποκτήσω την επάρκεια και στην γαλλική γλώσσα;

και μετά και στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για να προσθέσω κι άλλα μόρια κι ακόμα να αποκτήσω και την επάρκεια και της αγγλικής γλώσσας(!!!); Κι ακόμη να κάνω σκονάκι τις ερωτήσεις των εξετάσεων(;;) και της συνέντευξης (;;) που προφανώς από εκεί θα εκπορεύονται όπως θα μάθουμε οσονούπω..

και σε καναδιό μεταπτυχιακά ακόμη για να μπορέσω να πάρω διευθυντική θέση;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που αντιμετωπίζει κανείς μόλις πρωτοδιαβάσει τον καινούργιο νόμο και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους για την επιλογή προϊσταμένων στο δημόσιο..

Κι εκεί που λέγαμε, χρόνια τώρα, επιτέλους να γίνει ένας νέος νόμος, να φύγουν οι μαθουσάλες του αγνωστικισμού και της κακώς ερμηνευόμενης αρχαιότητας από την δημόσια διοίκηση..

φέραμε καινούργιους δαναούς..με πολλά ξενόγλωσσα και μεταπτυχιακά δώρα..Και την ΕΣΔΔΑ πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα...

Πήγαμε στο άλλο άκρο και ξεχάσαμε το βασικό: ότι δηλ. για τη δημόσια δοιήκηση απαιτούνται κυριως επαγγελματικά διοικητικά προσόντα κι οχι μόνο ακαδημαϊκά, όπως φυσικά δεν ισχύει και το αντίστροφο, ότι δηλ. δεν μπορείς να γίνεις προϊστάμενος χωρίς να διαθέτεις (και) ακαδημαϊκά προσόντα.

Ξεχάσαμε, φυσικά, για μια ακόμη φορά ότι για να διοικήσεις απαιτείται αρχικά να υπάρχει όραμα και στόχος. Και μετά πρόγραμμα κι αντικειμενικοί στόχοι, MBO (Management By Οbjectives) τον ...τίτλο τον μάθανε κι οι κότες πλέον..Κι ακόμα κίνητρο τόσο για σένα όσο και για τον διοικούμενο.

Σε τούτο όμως τον τόπο το μόνο που κάνει τη δημόσια διοίκηση να κινείται έστω κι ελάχιστα είναι το γνωστό ακροτελεύτιο άρθρο 114 του συντάγματος..

Ως πότε αλήθεια;

[του Πέτρου Τζεφέρη]

Ν.3839/2010 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Εδώ είναι δημόσιο, δεν είναι παίξε γέλασε…

1 comments:

Unknown είπε...

Αν δεν κάνω λάθος, τα πτυχία έχουν γίνει παγκοσμίως το "νόμισμα ανταλλαγής" στην αγορά εργασίας.
Απορώ που ακριβώς βρίσκεις το παράξενο λοιπόν, θέση εργασίας αγοράζεις, σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε, ε όποιος πληρώνει περισσότερα παίρνει και την καλύτερη!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!