30.4.10

Ο κραδασμός στο εργασιακό περιβάλλον: αυτός το τελείως άγνωστος...

Προστασία των εργαζόμενων απ' τους κραδασμούς. by tzeferisp



Eνας στους τρεις ευρωπαίους εργαζόμενους εκτίθεται σε κραδασμούς στην εργασία και ο εν λόγω κίνδυνος γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός.

Η παρακάτω έκθεση παρέχει μία γενική παρουσίαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας όσον αφορά την διαχείριση των κινδύνων κραδασμών στην εργασία.
Report - Workplace exposure to vibration in Europe: an expert review
Για κραδασμούς μεταδιδόμενους στο σύστημα άξονα χειρός-βραχίονα (πηχεοκαρπικός άξονας) καθώς και για κραδασμούς που μεταδίδονται σε ολόκληρο το σώμα, οι ημερήσιες οριακές τιμές έκθεσης και οι τιμές έκθεσης για την ανάληψη δράσης, καθορίζονται στο Π.Δ 176/2005 (ΦΕΚ 227/Α) “Ελάχιστες προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας όσον αφορά την έκθεση των εργαζομένων σε κινδύνους προερχόμενους από φυσικούς παράγοντες (κραδασμοί), σε συμμόρφωση με την οδηγία 2002/44/ΕΚ” (ΦΕΚ 227/Α/14-09-2005), όπως ισχύει.

Π.Δ 176/2005 (ΦΕΚ 227/Α)

Παρακάτω δίνεται μια προσαρμογή του συγκεκριμένου διατάγματος όπως ισχύει και της οδηγίας για το εργασιακό περιβάλλον:

Προστασία των εργαζόμενων απ' τους κραδασμούς

Δείτε επίσης: Θόρυβος στο εργασιακό περιβάλλον: αυτός ο άγνωστος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!