8.6.10

Nothing Can Survive This!



Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών - 8 Ιουνίου 2010.
Ελεος, φίλοι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων, μην μας στείλετε άλλα δελτία τύπου . Αρκετά πήραμε για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος!
ΜΗΝ μας θυμίσετε πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες για την οικολογική ισορροπία της Γης για την  βιοποικιλότητα και τη βιόσφαιρα!
ΜΗΝ μας ξαναθυμίσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την ανάγκη για επείγουσα ανάληψη δράσης: χημική ρύπανση, απόρριψη επικίνδυνων ουσιών,  πλαστικά (πχ. Garbage Patch)  και την  υπεραλίευση!
ΜΗΝ μας πείτε πάλι για τις  "νεκρές ζώνες”, για την υδάτινη βιοποικιλότητα στο κόσμο,την ποιότητα των αλιευμάτων, τα κοράλια, τα φύκια και το φυτοπλαγκτόν!
ΑΠΛΑ κάντε κάτι. Αυτό ειναι η δουλειά σας.

7 comments:

Sophia είπε...

Εγώ, που είμαι και λίιιιγο κακιά, θεωρώ ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να τους βάλουμε όλους σε ένα φουσκωτό και να τους στείλουμε να συμμετέχουν στα συνεργεία καθαρισμού, και να πάνε να ζήσουνε στις πληγείσες περιοχές ή σε επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές επί το γενικότερον... Και ναι, είχα χειροκροτήσει την σκηνή με το ποτήρι του νερού στην Erin Brockovich!!

Ανώνυμος είπε...

αχ μακάρι να ήσουν κακια. Μάλλον επιεικής είσαι.
Μούστειλαν κι αυτό.. για τον κάποτε υπουργό μας (τρομάρα μας) κο ακη

http://epirusgate.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html

Καλέ αφήστε τον ζήσει ήσυχος, ένα σμάρτ έχει τώρα..

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Εμένα πάλι γιατί ολα αυτά μου θυμίζουν ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι και μάλιστα με τον νικολα τον άσημο:

Kαταρρέω

Unknown είπε...

Μα τί λες τώρα; Η συζήτηση είναι δημοκρατική, οι πράξεις όχι!

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

που ειναι λοιπόν η τέχνη του εφικτού;
εδώ απλά γίνεται η ..συζήτηση για καθετί μη εφικτό..
πάνε τώρα ολοι στο σεμινάριο του venus project ας πούμε..
και όταν έρχεται η ώρα για πράξεις, δηλ. για συμβιβασμούς.. σταυρώνουμε τα χέρια και
..κοιτάμε τα μπλογκ..
αμ..έτσι πολιτική δεν γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

The biggest lobbying group at Copenhagen was the International Emissions Trading Association which was created to promote carbon trading more than ten years ago.
Its members include:
BP, Conoco Philips oil-gas, Shell, E.ON (coal power stations owner), EDF (one of the largest participants in the global coal market), Gazprom (Russian oil and gas), Goldman Sachs, Barclays, JP Morgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Petrobras, Royal Bank of Canada, Chevron, Deutsche Bank...
http://www.ieta.org/ieta/www/pages/index.php?IdSiteTree=1249

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η καταστροφή είναι τεράστια αλλά δεν νομίζω ότι οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μιας και η μοναδική λύση θα ήταν η απαγόρευση της χρήσης πετρελαίου και αυτό δεν είναι εφικτό.

@Ανώνυμος
Τι να κάνει και αυτή η ψυχή; :P

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!