17.11.10

Eδώ Πολυτεχνείο, εδώ η τρύπια στέγη της παράγκας...

[Πέτρος Τζεφέρης][by Tzeferis Peter]
Τελευταία μέρα σήμερα του τριήμερου εορτασμού με την πορεία το βράδυ.
Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται από νωρίς το πρωί, ενώ οι πόρτες του Ιδρύματος είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 14:00.
«Η σημαία του Πολυτεχνείου δεν ανήκει σε κανέναν» δήλωσε η σημερινή αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Ιδρύματος.
Ρώτησα τον εννιάχρονο γιωργάκη "τι γιορτάζουμε σήμερα;" κι εκείνος "ελα ρε μπαμπά, το πολυτεχνείο" και μετά με χαμογελαστό νόημα "εμείς δηλ. πιο πολύ γιορτάζουμε ότι δεν θα κάνουμε σχολείο". Aχ, αθάνατη μαθητική σταθερή...
Ανοιξα το ραδιόφωνο. Εκεί γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.. Με σχετική αναφορά στις ενδεχόμενες απολύσεις, την κα Μέρκελ και τα καθημερινά μας μνημονιακά θέματα. Ούτε λέξη για το πολυτεχνείο.. Kαι μετά  μουσική . Οχι με "Ενα το Χελιδόνι". Αλλά με Lady Gaga παρακαλώ....

Φαίνεται πλέον ότι το μήνυμα για “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” όχι μόνο έχει μείνει ανεκπλήρωτο. Οχι μόνο είναι βελούδινο και φορά παντούφλες και ..πυζάμες. Μάλλον ξεψύχησε στη γωνιά του δρόμου. Στην τρύπια στέγη της παράγκας. Χάθηκε μέσα στην οργανωμένη αδικία και την πασπαρτού ηθική του βολέματος.
Τι έγιναν αλήθεια αγαπημένε μου ποιητή "αυτά τα πρόσωπα που δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, κι αυτές οι καρδιές που δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο";

Tο μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα..είναι βελούδινο και φοράει πυζάμες!

Εδώ, και έτσι πονέσαμε το Πολυτεχνείο..

Εδώ Πολυτεχνείο, εκεί Πολυτεχνείο...

3 comments:

Unknown είπε...

Μπαγιάτεψε το σύνθημα, τώρα έχουμε το Χρήμα-Χρήμα-Χρήμα...
Διότι λένε πως αυτό κάνει τον κόσμο να γυρνάει, όχι η δουλειά η πολλή...

αναπνοή είπε...

Iσως είναι καλύτερα έτσι… Όλα αλλάζουν με τον καιρό και τα χρώματα ξεθωριάζουν, οι ιδέες και οι λόγοι μεταλάσσονται μέχρι που αλειώνονται τελείως κάποιες φορές (όπως και στο πολυτεχνείο)

Η ζωή προχωρά και τίποτα χειρότερο από την όποια στασιμότητα ακόμα κι αν κανείς σταθεί πάνω στο «χρυσάφι» όλου του κόσμου!!!!

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

"κρατάω το στόμα μου κλειστο,τα χείλη μου ματώσανε,κι αυτοί που μας προδώσανε ανέραστοι να μείνουν.Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε,αυτό έχω μόνο να σας πω...τα όνειρα των εραστών δεν σβήνουν."
Η δίψα,πια,για ψωμί,παιδεία,ελευθερία έχει περάσει σε προσωπικό επίπεδο.Εγώ είμαι υπεύθυνη να εμφυσήσω στα παιδιά μου παιδεία κι ελευθερία .Κι εσύ στα δικά σου.Και τα παιδιά μας είναι οι αυριανοί πολίτες.Οπως κι αν είναι ο κόσμος πάντα κάποιοι θα θέλουν να μαθαίνουν,θα μπορούν να αγαπούν και θα είναι ελεύθεροι.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!