10.5.11

Homo homini lupus!




Ο νέος βγήκε από το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του.

Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν. Σε λίγο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Και σε λίγο περισσότερο η γυναίκα του έφερε στο κόσμο το παιδί του. Ο θάνατος, η ζωή, το μητρικό ένστικτο καθώς και αυτό του δολοφόνου. Η φύση και τα παράξενα παιχνίδια που παίζει . Το εγωιστικό γονίδιο και η βιολογική επιλογή κάνουν τη φύση να σκοτώνει τα παιδιά της αλλά ποτέ με τα κριτήρια που το κάνει ο άνθρωπος..


Κι ο άνθρωπος; Η αγάπη αποδεικνύεται ότι δεν έχει σύνορα. Εκτός από εκείνα του ανθρώπου της πόλης. Του κέντρου της πόλης, της απάνθρωπης.

Homo sum, humani nihil a me alienum puto... Τι ειρωνεία αλήθεια...Αξίζει να το δείτε.

[Π. Τζεφέρης]

1 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο απ'το μεγαλείο της αγνής αγάπης που ωθεί ένα σαρκοβόρο ζώο να υπερνικήσει το φυσιολογικό γι'αυτό ένστικό του "ο θανατός σου η ζωή μου"και να αφοσιωθεί στην προστασία του νεογνού ενός είδους που είναι εχθρός του.
Τί ειρωνία..Με τους ανθρώπους,το ανώτερο στην κλίμακα ζωής είδος σε ευφυία και "ανθρωπιά"συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο..Η μητέρα που γέννησε έχοντας δει το θάνατο του συζύγου της είναι γιατρός που βοηθάει ανθρώπους να κρατηθούν στη ζωή..Τα σέβη μου για την απαραίτητη επισήμανση πως φθίνει η αξία της ζωής στους ανθρώπους ,με αυτό το εξαιρετικό βίντεο.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!