26.7.11

Το αίσχος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Οχι δεν πρόκειται για τα επιτόκια. Ούτε για το ότι το ΤΠΔ εμφανίζεται με μικρή ρευστότητα και ανοίγματα προς τους δήμους με αποτέλεσμα να αποδίδονται εκεί τα "γαλαντόμα" κλιμακούμενα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων που ξεπερνούν το 6%.

Πρόκειται για την καθημερινή αποκαθήλωση της αξιοπρέπειας εκατοντάδων νέων και γεροντότερων ελλήνων πολιτών που αποφάσισαν να εμπιστευθούν τις καταθέσεις τους στο ΤΠΔ.
Εχετε πάει ένα πρωϊ πρις τις 8.30 να "στηθείτε" απέξω για να πάρετε σειρά στο ΤΠΔ; Μια φορά φτάνει για να αιστανθείτε "υπάνθρωπος". Για να σπρωχθείτε και να προπηλακισθείτε χωρίς λόγο και χωρίς διάθεση, να τσακωθείτε χωρίς λόγο με συνταξούχους απομάχους ή νεώτερους εργαζόμενους που είναι πριν ή μετά απο σας στη σειρά για το μαγικό νούμερο.. Το νούμερο που σας δίνει προτεραιότητα να πάτε στο γκισέ...

Αν ρωτήσεις τους υπευθύνους θα σου πουν. Εμείς δεν ξέρουμε τίποτε για το υποτιθέμενο καθημερινό "έγκλημα", εμείς 8.30 ανοίγουμε και είμαστε στο πόστο μας κάθε μέρα την ώρα αυτή. Τι μας νοιάζει τι γίνεται ενωρίτερα και έξω από το κατάστημα. Ορισμένοι μάλιστα, οι πιο έξυπνοι, θα προσθέσουν κλείνοντας το μάτι: αν ρίξουμε τα επιτόκια, θα τσακώνονται οι πολίτες ποιός θα πρωτομπεί; Δεν νομίζω...

Μόνο που αυτό που γίνεται αγαπητοί κύριοι, καθημερινά απέξω από το κατάστημά σας, εδώ και δεκαετίες, σας αφορά.

Διότι γίνεται από σεβάσμιους κυρίως πολίτες και γίνεται προς όφελός σας, οι άνθρωποι προσέρχονται να σας φέρουν τις οικονομίες τους, να προσθέσουν στην ρευστότητα του "μαγαζιού". Κρίμα που σεις κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε αυτό. Κρίμα που οι κακόμοιροι πολίτες αντί να βλέπουν ποιός πραγματικά οφείλει να δώσει λύση (εύκολη και χωρίς ιδιαίτερο κόστος είναι αλήθεια), κοιτάνε μόνο ποιός τους παίρνει τη σειρά τους..

Κρίμα που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια λογαριάζεται με τον τρόπο αυτό. Και το αίσχος στον τόπο μας ζει και βασιλεύει...

[Πέτρος Τζεφέρης]

3 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Είναι γνωστό και δεδομένο οτι ζούμε σε μια κοινωνία που πρώτα απ'όλα απο το κρατος έχει καταλυθεί η αξιοκρατία και η αξιοπρέπεια . Καλά κάνετε και καταδυκνείετε από αυτό το μπλογκ τα στραβά της δημόσιας ζωής,μήπως από τις φωνές διαμαρτηρίας αρχίσουν να καταλαίβουν οι ιθύνοντες πόσα και ποιά πρέπει να αλλάξουν για να ανακάμψει η χώρα.Δεδομένου οτι και οι εργαζόμενοι στις κρατικές υπηρεσίες και οι εξυπηρετούμενοι από αυτές είμαστε πολίτες αυτής της χώρας σίγουρα πρέπει και όλοι εμείς να προσπαθήσουμε ο καθένας να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας για το καλό του καθενός μας και τιυ συνόλου επαγωγικά.Αυτό σημαίνει οι εργαζόμενοι στις δημόσιες(και ιδιωτικές άλλωστε)να φέρονται στους πολίτες που εξυπηρετούν όπως θα ήθελαν να φερθούν στους ίδιους,παράλληλα βέβαια με την καθοδήγηση και υποστήριξη από τους προιστάμενους και το κράτος.Σημαίνει επίσης και όλοι οι πολίτες να είμαστε όσο ανεκτικοί χρειάζεται αφενός και αφετέρου να μάθουμε να αφήνουμε να κυλάνε οι ταλαιπωρίες που περάσαμε μια μέρα και να ξεκινάμε την επόμενη με δύναμη και διάθεση να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας,όπως ξλερω οτι κάνει κι ο γράφων και οργανωτής του μπλογκ.Νομίζω ,ίσως να μπορούσε να σας μεταφέρει λίγο σε αυτό το κλίμα το νέο ποστ που ανάρτησα χθες για όποιον θα κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά.Θα χαρώ να ακούσω αντιλήψεις κλαι ενστάσεις.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

συμφωνούμε κι επαυξάνουμε.
Το ποστ είναι

Εδω: Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ"

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!