22.10.11

Τελικά ποιός θα κουρέψει τον κουρέα;



Θυμόσαστε ίσως ορισμένοι το παράδοξο του κουρέως (γνωστό και ως παράδοξο του Russel);

Σε ένα χωριό ζει κι εργάζεται ένας κουρέας.Ο κουρέας κουρεύει τα μαλλιά όλων των κατοίκων του χωριού οι οποίοι δεν κόβουν μόνοι τους τα μαλλιά τους.Δηλαδή αν κάποιος κόβει ο ίδιος τα μαλλιά του δεν του τα κουρεύει ο κουρέας.Αν πάλι του τα κουρεύει ο κουρέας,δεν τα κόβει ο ίδιος.Ποιος όμως κόβει τα μαλλιά του ίδιου του κουρέα; Αν τα κόβει ο ίδιος ο κουρέας,τότε δεν τα κουρεύει ο κουρέας.Αν όμως δεν τα κουρεύει ο κουρέας,τότε τα κόβει ο ίδιος ο κουρέας!


Διαβάζοντας τώρα τελευταία τα ...μελιστάλαχτα άρθρα της γερμανικής εφημερίδας bild που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν το κούρεμα να φτάσει μέχρι το 80% (μέχρι και γδάρσιμο της κεφαλής αναφέρουν ορισμένοι δημοσιογράφοι) κι επιπλέον προβλέπουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί εκ νέου από τις χρηματαγορές πριν από το 2021, όλα και περισσότερο μούρχεται στο νου το παραπάνω παράδοξο που είναι και το πλέον διάσημο της Θεωρίας Συνόλων.

Mόνο που δεν επιθυμώ να το λύσω με τα μαθηματικά. Οι συνειρμοί που μούρχονται είναι τελείως παρορμητικοί. Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να λυθεί το παράδοξο και να το λύσουν με μιας οι έλληνες κουρεύοντας τους κουρείς τους!  

1 comments:

Unknown είπε...

Εγώ λέω να πάμε όλοι στον κουρέα της Σεβίλλης να τελειώνουμε μια και καλή!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!