23.1.12

Calpine Geothermal power plants: ένα απλό μάθημα αξιόπιστης ανανεώσιμης ενέργειας..




Στα βουνά  Mayacamas, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, απαντούν στη φύση υπόγειες δεξαμενές ατμού που αξιοποιούνται από την  εταιρεία Calpine παράγοντας καθημερινά καθαρή, πράσινη, ανανεώσιμη ενέργεια για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις σε όλη τη Βόρεια Καλιφόρνια: πρόκειται για τους Geysers,,,

Οι Geysers, που εκτείνονται 45 τετραγωνικά μίλια κατά μήκος της Sonoma και Lake County, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα των γεωθερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στον κόσμο. Η Calpine, ο μεγαλύτερος παραγωγός γεωθερμικής ενέργειας στις ΗΠΑ, λειτουργεί πάνω από 15 εργοστάσια ενέργειας στην περιοχή με καθαρή ικανότητα παραγωγής περίπου 725 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας - αρκετό για να τροφοδοτήσει 725.000 σπίτια  ή μια πόλη στο μέγεθος του Σαν Φρανσίσκο.

Οι Geysers πληροί καλύπτει  το 60% του μέσου όρου της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της νότιας ακτής της λίμνης από την Golden Gate Bridge μέχρι τα σύνορα Όρεγκον.

Η περιοχή των  Geysers είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές ενέργειας στην Καλιφόρνια,  παρέχοντας εξαιρετικά υψηλή διαθεσιμότητα και απόδοση και αντιπροσωπεύοντας το ένα πέμπτο της πράσινης ενέργειας που παράγεται στην Καλιφόρνια.

Εμείς τι να πούμε. Ας υπενθυμίσουμε ότι η geothermal energy είναι μια ελληνική φράση...πέρα για πέρα..


History - The Geysers

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!