23.2.12

Τα "κέρδη" του Ορυκτού Πλούτου δεν (θα) σχετίζονται με τις δανειακές συμβάσεις!

Μια καινοτόμο πρόταση έκανε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, στη Στοά του Βιβλίου. Όπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αναφερόμενος στην εκμετάλλευση του πετρελαίου από τη χώρα μας, τα «πετροδολάρια» θα πρέπει να πάνε σε ένα Ταμείο που θα φτιαχτεί για τις συντάξεις.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει ουδεμία νύξη για συσχέτιση κερδών από τους υδρογονάθρακες με τις δανειακές συμβάσεις. Οι υδρογονάνθρακες συσχετίζονται με την εθνική κυριαρχία».

Περισσότερα για τις έρευνες για πετρέλαιο που έχουν προκηρυχθεί εδώ

Η παραπάνω πρόταση δεν αποτελεί καινοτομία φυσικά, πρόκειται για σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών στα πρότυπα της Νορβηγίας, όπου κατατίθεται το σύνολο των εσόδων που προκύπτουν από την αξιοποίηση των πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ομως και μόνο ως δήλωση είναι σημαντική. Ας τα καταφέρουμε όμως να βγάλουμε το πρώτο μας δολάριο από τον Υποθαλάσσιο πετρελαϊκό μας Πλούτο (πλην Πρίνου) και βλέπουμε...

ΥΠΕΚΑ: Προκήρυξη νέων διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων (σε 15 χερσαία οικόπεδα)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!