18.3.12

αγκαγκαού....

Οταν πριν από χρόνια φωνάζαμε από τούτο δω το βήμα αγκαγκαού  ΑΓΚΑΓΚΑΟΥ....Μια κραυγή, ένα μήνυμα!   κάποιοι μας θεωρούσαν υπερβολικούς!

Τώρα, μετά την πτώχευση και κατάρρευση της χώρας, τώρα που όλα τα χλωρά που είχε αυτή η Χώρα γίναν ...παράπλευρες απώλειες,  υπάρχουν ακόμη κάποιοι που τολμούν να γράφουν ότι προσδοκούμε την γρήγορη ανάπτυξη, την ανάπτυξη της αρπαχτής.

Επειδή κάναμε μια πύλη για τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Για την επιτέλους σοβαρή και με σωστές βάσεις αξιοποίησή του.  Για μια δημόσια πολιτική  δεν τον αγνοεί αλλά τον βάζει στην ίδια βάση που βάζει κανείς την υπόλοιπη εθνική περιουσία: τα δάση, τα ποτάμια, τις παραλίες, τα νερά...

 Που όμως δεν λέει a priori ότι θα εκμεταλλευτώ τον ορυκτό πλούτο και τα κοιτάσματα εκεί που υπάρχουν, αλλά λέει θα εκμεταλλευτώ τα κοιτάσματα αν και όταν συντρέχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, κοινωνικές και περιβαλλοντικές.

Που προσπαθεί να προσδιορίσει αυτές τις προϋποθέσεις, διότι εκεί βρίσκεται η δυσκολία.

Μάλλον ειναι καιρός να ξαναφωνάξουμε αγκαγκαού!

Μπατίρηδες στην πιο πλούσια χώρα.. πλούσια σε τι αλήθεια;

[by petros  tzeferis][Τζεφέρης Πέτρος]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!