31.7.12

Το κινέζικο τρένο που δεν σταματάει ποτέ!




Μια καταπληκτική κινεζική καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στην επιβίβαση και αποβίβαση,
χωρίς το τραίνο να σταματήσει. Το τραίνο κινείται όλη την ώρα και με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζει ενέργεια, ταχύτητα και χρόνο.

Πώς λειτουργεί η ιδέα :

1. Για εκείνους που επιβιβάζονται στο τραίνο: Οι επιβάτες επιβιβάζονται σε μια καμπίνα πολύ προτού να φθάσει το τραίνο στο σταθμό. Όταν το τραίνο φθάνει, δεν σταματά, αλλά απλώς επιβραδύνει για να πάρει ην καμπίνα που θα κινηθεί με το τραίνο στη στέγη του τραίνου. Ενώ το τραίνο απομακρύνεται από το σταθμό, οι επιβάτες κατεβαίνουν από την καμπίνα στο τραίνο. Μετά η άδεια καμπίνα κινείται προς το πίσω μέρος του τραίνου και σε αυτήν επιβιβάζονται όσοι επιβάτες θέλουν να κατέβουν στον επόμενο σταθμό.

2. Για εκείνους που κατεβαίνουν: Όταν το τραίνο φθάνει στον επόμενο σταθμό, η καμπίνα ελευθερώνεται από την οροφή του τραίνου και ακινητοποιείται στον σταθμό. Οι επιβάτες κατεβαίνουν από την καμπίνα ενώ το τραίνο έχει ήδη φύγει από το σταθμό. Συγχρόνως, το τραίνο έχει πάρει την καμπίνα με τους εισερχόμενους επιβάτες στο μπροστινό μέρος της οροφής του τραίνου. Έτσι το τραίνο θα ρίχνει πάντα μια καμπίνα στο πίσω τμήμα της στέγης του και θα παίρνει μια νέα καμπίνα στο μπροστινό μέρος της οροφής του τραίνου, σε κάθε σταθμό.

Φυσικά θα πει κανείς, για να είναι επωφελής η όλη ιστορία θα πρέπει η καμπίνα να γεμίζει διαρκώς, άρα, έχουμε εφαρμογή εκεί όπου υπάρχουν πολλοί επιβάτες και σε ώρες αιχμής. Ομως μιλάμε σίγουρα για μια εξαιρετική και πρακτικότατη καινοτομία.

1 comments:

Unknown είπε...

!!
Πολύ καλό!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!