30.12.12

SDIMI 2013: 6ο διεθνές συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Μεταλλευτική Βιομηχανία

Πρόκειται για το 6ο διεθνές συνέδριο που αφορά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Μεταλλευτική Βιομηχανία (Sustainable Development in the Minerals Industry) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη νήσο Μήλο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 2013. Το συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα της σειράς, οργανώνεται από κοινού από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Virginia Tech των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Aachen της Γερμανίας.

SDIMI 2013 6th International Conference: Sustainable Development in the Minerals Industry

Ο βασικός στόχος αυτής της σειράς των συνεδρίων είναι να βοηθήσει την παγκόσμια μεταλλευτική βιομηχανία να ενσωματώσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.  Το πρώτο συνέδριο, SDIMI 2003, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μήλο, παρακολούθησαν περίπου 200 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας τη βιομηχανία, κυβερνητικές υπηρεσίες, επιστημονικές ενώσεις, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αυτού, οι σύνεδροι ενέκριναν την "Διακήρυξη της Μήλου" (Milos Declaration) η οποία εγκρίθηκε αργότερα από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις, ως και ινστιτούτα ανά τον κόσμο που αντιπροσωπεύουν περίπου 100 χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Πλήρες άρθρο στο http://www.oryktosploutos.net/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!