31.3.13

Λατομεία: μία ακόμη ενοχλητική αλήθεια..


Από την επίθεση των πολυγώνων του λατομικού χώρου Ι (με το μπλε περίγραμμα ) και της λατομικής περιοχής (με κόκκινο περίγραμμα) στους ορθοφωτοχάρτες της GOOGLE και της Κτηματολόγιο ΑΕ φαίνεται με σαφήνεια πως το μεγαλύτερο μέρος της εξορυκτικής δραστηριότητας πραγματοποιείται εκτός του λατομικού χώρου και ακόμη χειρότερα και εκτός της λατομικής περιοχής! Επίσης φαίνεται εκτός του χώρου της επέμβασης να υπάρχουν και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Δηλαδή με απλά λόγια, ο χώρος (μεγάλο πολύγωνο) καθορίστηκε ως λατομική περιοχή μετά από μια εξαντλητική διαδικασία που περιλαμβάνει απόφαση του Περιφερειάρχη μετά από εισήγηση ειδικής επιτροπής, εν συνεχεία μισθώθηκε και αντί να εγκατασταθεί ο μισθωθείς εκεί που έπρεπε και που είχε συνομολογήσει στα πρωτόκολλα εγκατάστασης και στις συμβάσεις του (μικρό πολύγωνο), εγκαταστάθηκε παραπέρα και διενήργησε εξόρυξη σε άλλη θέση ή πιο σωστά λατόμευσε και μέσα και έξω από το χώρο που είχε το αντίστοιχο δικαίωμα.

Πλήρες άρθρο εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!