8.5.14

Στο περιγιάλι το κρυφό με τα μπάζα και τ’αυθαίρετα!

Το νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που βρίσκεται σε διαβούλευση από τις 17 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη) παραλίγο να μας πιάσει στον ύπνο.

 Ελάχιστα ήταν τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο opengov μέχρι το προβλεπόμενο κλείσιμο της διαδικασίας την Παρασκευή 2 Μαΐου ενώ η αρχική σιγή των δημοσιογράφων και των κομμάτων βάζει πολλά ερωτηματικά. Τελικά ήταν μια διαδικτυακή πρωτοβουλία πολιτών, "STOP στην καταστροφή των ελληνικών αιγιαλών", που κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες μέλη και να πληροφόρησει δημοσιογράφους και κόμματα, που άρχισαν να παίρνουν ένα-ένα θέση εναντίον του νομοσχεδίου.

 Τελευταία στιγμή δόθηκε και παράταση στη διαβούλευση που παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 13 Μαΐου. Γιατί τέτοια πηγαία και έντονη αντίδραση σε ένα νομοσχέδιο που υπόσχεται να οριοθετήσει, να διαχειριστεί και να προστατεύσει;

[Περισσότερα στο άρθρο του του πολεοδόμου Άρη Καλαντίδη από το protagon.gr]

Στέλλας Κυβέλου-Χιωτίνη Η ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα των αιγιαλών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!