9.2.15

Εφαρμογές της Γεωθερμικής Αντλίας Θερμότητας

Geothermal heat pump Με τη γεωθερμική αντλία θερμότητας μπορούμε να παράγουμε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης κάθε εποχή του έτους. Έτσι, οι γεωθερμικές αντλίες βρίσκουν εφαρμογή σε κατοικίες και πολυκατοικίες, ξενοδοχεία κάθε μεγέθους, εμπορικά κτίρια και γραφεία, κολυμβητήρια και πισίνες, θερμοκήπια, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και σε βιομηχανίες.

Η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα με γεωθερμικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης και παραγωγής θερμού νερού εγκαταστάθηκε στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου το 1993[1].

Ενδεικτικό παράδειγμα για την εφαρμογή τέτοιου συστήματος είναι επίσης εκείνο στο κτίριο των Μεταλλειολόγων μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Αθήνα)[2].

Νομοθετικό Πλαίσιο

Παρακάτω δίνεται το Νομοθετικό Πλαίσιο που αφορά στην εγκατάσταση εφαρμογών που σχετίζονται με την Αβαθή Γεωθερμία και τις Γεωθερμικές Αντλίες θερμότητας τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και στην Ελλάδα:

Επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας περί Αβαθούς Γεωθερμίας

Νομοθετικό πλαίσιο για το Γεωθερμικό Δυναμικό (ΓΘΔ) και τις αντλίες Θέρμανσης-Ψύξης (ΑΘΨ)

Περισσότερα παραδείγματα εφαρμογών: Geothermal Energy and CO2 Geological Storage - Information and News

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!