22.3.15

Στην γαλλική «Kerneos» (μητρική της ΕΛΜΙΝ) οι «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες»

Πουλήθηκε και το τελευταίο κομμάτι  ιδιοκτησίας του κ. Κυριακόπουλου (μετά την πώληση της S&B βιομηχανικά ορυκτά στον καναδο-βελγικών συμφερόντων όμιλο Imerys) που αφορά την μεταλλευτική "Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ".

Η εξαγορά έγινε από τον Γαλλικό όμιλο KERNEOS (Kerneos history).

H Kerneos αποτελεί έναν πολυσχιδή βιομηχανικό όμιλο με δραστηριότητα στους κλάδους των πυρίμαχων υλικών, στις εξορύξεις, του εξειδικευμένου σκυροδέματος και τη μεταλλουργία.
Διαθέτει 11 παραγωγικές μονάδες, παρουσία σε 120 χώρες και το 2013 εμφάνισε πωλήσεις 366 εκατ. ευρώ.


Τον Μάρτιο του 2014 το Materis Group στον οποίο μέχρι τότε ανήκε η Kerneos αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία στο γαλλικό επενδυτικό σχήμα Astorg Partners. Στην Ελλάδα η Kerneos από το 2012 ελέγχει το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εξόρυξης βωξίτη ΕΛΜΙΝ - Ελληνικές Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη δραστηριότητα της S&B στον βωξίτη από τον όμιλο Μυτιληναίος (Αλουμίνιον), αλλά η διαδικασία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Ο σχεδιασμός του γαλλικού ομίλου προβλέπει την ενοποίηση των ΕΛΜΙΝ και Ευρωπαϊκοί Βωξίτες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σχήμα που θα αξιοποιήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη της δραστηριότητας στην εξόρυξη και εμπορία βωξίτη στην Ελλάδα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπισθεν ολοταχώς οι Έλληνες βιομήχανοι
ή αλλιώς take the money and run.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!