26.3.15

Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης

Στη μεταρρυθμιστική ατζέντα που καταστρώνεται από την η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το νέο Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για το οποίο ήδη προετοιμάζεται ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση.

Στο ειδικό, αποκλειστικά δημόσιο ταμείο, θα μεταφέρονται όλη η εμπορεύσιμη κινητή και ακίνητη περιουσία του κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων αξίας 15,5 δισ. ευρώ, καθώς και τα δικαιώματα επί του φυσικού και του ορυκτού πλούτου της χώρας. 

Καθώς μοντέλο για το νέο ταμείο είναι το νορβηγικό κρατικό συνταξιοδοτικό fund (Government Pension Fund Global), ως πιθανή «προίκα» θεωρούνται και τα έσοδα από μελλοντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, εφόσον αποδειχθούν οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Μέρος αυτών των εσόδων θα αφορά αποκλειστικά τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!