27.6.15

10 λόγοι για να είναι κανείς σκεπτικός...

[της Χριστίνας Μαραγκού]
  1. Δημοκρατία και οι αποφάσεις στο λαό ! Μάλιστα!
  2. Λαός = εσύ , εγώ η κα Λουκά , ο αεριτζής επιχειρηματίας, ο χαζός του χωριού ο λεφτάς ο Β.Π, ο εργάτης στα ορυχεία, το κλεφτρόνι της παραδιπλανής πόρτας, ο “καθως πρέπει” συνταξιούχος, ο φοιτητής....ο φανατικός ακροδεξιός, ο φανατικός δεξιός, ο φανατικός πασοκ , ο φανατικός Συριζα, ο φανατικός Αναρχικός κοκ
  3. Καθένας τους (ή καθε ομάδα) με τα δικά της “συμφέροντα” τις δικές της οπτικές τους δικούς της πόθους τις δικές της ψευδαισθήσεις και στο δικό της κλειστό μικρόκοσμο!!
  4. Οι Κυβερνήσεις =Εξουσία που από όπου και αν προέρχεται (δεξιά αριστερά κεντρώα) διαφθείρεται εξορισμού! Από μόνη της η ΕΞΟΥΣΙΑ έχει κι αυτή την επίφασή της (ιδίως όταν είναι 'φιλολαϊκή΄)
  5. € ή μη € ? ποιος χέστηκε? Ποιος πραγματικά ξέρει πως θα είναι έτσι ή αλλιώς? Ποιος μπορεί να προβλέψει πως θα είναι ?? Κάποιοι βροντοφωνάζουν πως με € σωνόμαστε... κάποιοι πως χωρίς θα είμαστε καλύτερα. Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν γνωρίζω κάποιον που ξέρει πραγματικά. Αλήθεια όλοι τούτοι που κόπτονται υπέρ ή κατά πως ξέρουν???!!!!
  6. Ακούω επιχειρήματα αδύναμα ! Πραγματικά δεν με πείθει καμιά απο τις κομματικές επιχειρηματολογίες ρε παιδιά και μεταξύ μας απορώ πως κάποιοι τις αναπαράγουν κιόλας χωρίς 2η σκέψη!!
  7. Τι είναι πιο σημαντικό? Να έχουμε δουλειές, να έχουμε παιδεία να μπορούμε να έχουμε όραμα και να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον. Τι κάναμε εμεις γι αυτά ? Τι μπορούμε να κάνουμε? .. μπορούμε ακόμα?
  8. Δάνεια, χρηματιστήρια, διαπλοκές , ίντριγκες, συμφωνίες και συμφέροντα που ούτε για πλάκα ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διανοηθεί... Όλα παίζονται στο κεφάλι μας! Και μαζι μ'αυτα και κάποιοι “φωτισμένοι” που δημιουργούν τα δικά τους σενάρια “επιστημονικής αντασίας” αλλοι με σενάρια προδοσίας και αλλοι με σενάρια συνομοσιολογίας.... Και γω πως θα ξεχωρίσω όλα τούτα τα σκουπίδια... Πως θα βρω την αλήθεια?
  9. ΑΛΗΘΕΙΑ ? Ποιανού ... άλλη μια επίφαση!!! Η αλήθεια του άνεργου , του πεινασμένου? Η αλήθεια του μαγαζάτορα της γειτονιάς και των δικών του δυσκολιών, του ξενοδόχου, του εστιάτορα ή του επενδυτή?? Η αλήθεια της κας ανανταμ παπαντάμ...που δεν μπορεί να ψωνίσει τα επώνυμα συνολά της και αποφάσισε να γίνει Χ.Α? Η αλήθεια του μικροαστού που χάνει τον κόσμο απο τα ποδια του ενω είχε πειστεί οτι μπορεί κι αυτός να ζήσει λίγο απο “Τολμη και Γοητεία” ? Η αλήθεια εκείνου που δεν είχε τίποτα και δεν έχει να χάσει κατι? Ή εκείνου που είχε και θα χασει τα πάντα? ...ποια αλήθεια οεο...?
  10. Μπορώ να “Βγω απέξω” και να δω για λίγο τις αλήθειες όλων? Μπορώ???

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!