21.11.15

1865 – 2015: 150 χρόνια Νεώτερο Λαύριο


Ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι εργασίες της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής που φέτος πραγματοποιείται από τις 18-22/11 στο κτιριακό συγκρότημα του Παλαιού Μηχανουργείου και Χυτηρίου στο Λαύριο.

Ο εορτασμός των 150 χρόνων από την αναγέννηση του Λαυρίου συμπυκνώνει τα σημαινόμενα, τη δρώσα ιστορική μνήμη, το νόημα της παραγωγής και το αίτημα της δικαιοσύνης και αυτά είναι τα νέα πλούσια μεταλλεία που παραδίδει το Λαύριο στη Χώρα μας και στη σύγχρονη κοινωνία.

Η φετινή διοργάνωση έχει ξεχωριστή σημασία καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την ίδρυση του νεώτερου Λαυρίου γι’ αυτό και εντάχθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού «1865 – 2015: 150 χρόνια Νεότερο Λαύριο».

 Το πρόγραμμα των εργασιών της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με σημαντικές ανακοινώσεις στους τομείς της Αρχαιολογίας, της Γενικής Ιστορίας, της Λαογραφίας, της Κοινωνιολογίας, της Ιστορίας – Πολεοδομίας, της Βιομηχανικής Αρχαιολογίας, της Μεταλλευτικής, της Εκπαίδευσης – Πολιτικής, της Κοινωνίας και του Πολιτισμού, του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος, αλλά και πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!