4.11.15

Γεωπάρκο Γρεβενών Τηθύος



Πρόκειται για Γεωπάρκο που εγκαινίασε σχετικά πρόσφατα τις εργασίες του και προ ημερών γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το Γεωπάρκο Γρεβενών Τηθύος και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας γίνονται σχετικές παρουσιάσεις.

Περισσότερα στο geowonders@gmail.com και στο website: http://geoparktethys.blogspot.gr/

Τα Γρεβενά, αποτελούν περιοχή που διαθέτει ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά, που εκφράζεται μέσω σημαντικού αριθμού γεωτόπων με ιδιαίτερη σημασία ως προς την ποιότητα.

Οι θέσεις που παρουσιάζονται σε ένα γεωπάρκο πρέπει να είναι τμήμα της γεωλογικής κληρονομιάς αλλά μπορεί να έχουν επίσης αρχαιολογικό, οικολογικό, ιστορικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Πάνω από τρία εκατομμύρια ξένοι τουρίστες περνούν μέσω τις Εγνατίας Οδού ανά έτος, αλλά λιγότεροι από 1000 σταματούν για τουρισμό στα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία.

O γεωτουρισμός είναι ορεινός τουρισμός. Περιλαμβάνει επισκέψεις σε εθνικά πάρκα, σε γεωμορφές, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε σπάνια και σημαντικά γεωλογικά/γεωγραφικά περιβάλλοντα., σπανιότητα, επιστημονική και εκπαιδευτική αξία τους και την αισθητική έλξη που προκαλούν.

Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει μια ισχυρή υποδομή εγκαταστάσεων (δρόμοι, μονοπάτια πεζοπορίας, εστιατόρια, ξενοδοχεία) και άφθονους προορισμούς και αξιοθέατα για τους τουρίστες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!