10.8.16

"Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις"

Αποτέλεσμα εικόνας για αδειοδότηση επιχειρήσεων

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Αυγούστου, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο "Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις".

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου, ρυθμίζεται το πλαίσιο της άσκησης των οικονομικών δραστηριοτήτων για τρεις βασικούς κλάδους της οικονομίας, τη μεταποίηση τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα τουριστικά καταλύματα. 

Με βάση τον προγραμματισμό ακολουθεί, σε δεύτερο χρόνο, η απλούστευση στον τομέα της εξόρυξης, στις υπόλοιπες τουριστικές υποδομές (μαρίνες, γήπεδα γκολφ κλπ), στα έξυπνα επιχειρηματικά πάρκα, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο σύνολο της μεταποιητικής δραστηριότητας, ενώ ο στόχος είναι έως το τέλος του 2018 να έχει συμπεριληφθεί το σύνολο των οικονομικών κλάδων.

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση βασίζεται, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, στο τρίπτυχο: ελεύθερη άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, γνωστοποίηση και έγκριση, ενώ γίνεται ανάλυση ρίσκου με βάση το είδος της οικονομικής δραστηριότητας και αυτές ταξινομούνται με τη χρήση ΚΑΔ. Βασικό εργαλείο του νέου συστήματος αποτελεί το "Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων" (ΟΠΣ-ΑΔΕ), το οποίο θα υποστηρίζει όλη τη διαδικασία, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της διαδικασίας ελέγχων, βάσει κριτηρίων διαχείρισης κινδύνων δημοσίου συμφέροντος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!