18.8.16

Ξεκινά η ανασκαφή για την ανεύρεση του «χρυσού τρένου» των ΝαζίΌταν δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι έχουν βρει το μυστηριώδες γεμάτο χρυσό τρένο των Ναζί το περασμένο φθινόπωρο στην Πολωνία, όλα φαινόντουσαν πολύ εντυπωσιακά για να είναι πραγματικά αληθινά.

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό της τοποθεσίας ομάδα 35 ερευνητών είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν αν υπάρχει πραγματικά.

Επικεφαλής της ανασκαφής που θα ξεκινήσει Τρίτη 17 Αυγούστου,είναι ο Piotr Koper και Andreas Richter, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

«Το τρένο δεν είναι μία βελόνα στα άχυρα. Αν είναι εκεί, εμείς θα το βρούμε», λέει ο εκπρόσωπος της ομάδας Andrzej Gaik στο AFP και προσθέτει «Αν βρούμε μία σήραγγα, θα είναι και αυτό επιτυχία. Ισως το τρένο είναι κρυμμένο στο τούνελ».

Η προσπάθεια θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο και μπορεί να διαρκέσει πάνω από δύο ημέρες. Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, η ομάδα αναζήτησης σχεδιάζει τη διάνοιξη τριών οπών 100 μέτρων μέσα στο έδαφος.

Το τραίνο είχε εξαφανιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην τότε γερμανική πόλη Breslau (τώρα Wrocław στην Πολωνία) προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ οι σοβιετικές δυνάμεις προήλαυναν προς τη Γερμανία.

Ο θρύλος αναφέρει πως υπήρχαν αμαξοστοιχίες γεμάτες με χρυσό και κοσμήματα, οι οποίες κατευθύνονταν στο Βερολίνο προς τα τέλη του πολέμου.


Και η ερώτηση: πόσο χρόνο θα χρειαζόταν να ξεκινήσει επισήμως μια τέτοια έρευνα σε ανάλογη περίπτωση στον τόπο μας;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!