18.11.16

Η "Γένεση του Ολύμπου" στο Μουσείο Βρασνών

Στο παραδοσιακό χωριό των Βρασνών βρίσκεται το ομώνυμο Μουσείο  το οποίο στεγάζεται στον κατάλληλα ανακατασκευασμένο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου, που κατασκευάστηκε το 1934. Το μουσείο λειτουργεί ως χώρος συγκέντρωσης και προβολής τοπικών λαογραφικών στοιχείων όπως παραδοσιακές στολές, αγροτικά εργαλεία, αντικείμενα καθημερινής, λαϊκά μουσικά όργανα, οικιακά σκεύη κλπ.

Επίσης στον ίδιο χώρο φιλοξενείται έκθεση πετρωμάτων, ορυκτών και κρυστάλλων. Το υλικό της έκθεσης είναι δωρεά του Μιχάλη Βλάχου και της συζύγου του.
Η έρευνα και η συλλογή των πετρωμάτων προέρχεται από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως: Ξάνθη, Θάσος, Μαρώνεια, Σάππες, Δράμα, Χρυσοπηγη (Γράμμος), Κστοριά, Κίσσαβος, Στρατώνι κλπ. Το Μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό και στην  στην έκθεση πετρωμάτων (Σχολεία, γκρουπ τουριστών κλπ.).

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό, το βιβλίο των Dr Annie Rassios – Ντίνα Γκίκα – Άννα Μπάτση ¨Η Γένεση του Ολύμπου" ήδη πωλείται στο Μουσείο Βρασνών: Ορυκτών και Πετρωμάτων Β.Ελλάδας – Λαογραφικό και τα έσοδα θα διατεθούν για τη διατήρηση και λειτουργία του μουσείου!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!