16.11.16

Οι χρήσεις του ελληνικού μαρμάρου για το σπίτι


Ετυμολογικά, η λέξη μάρμαρο προέρχεται από την αρχαία λέξη «μάρμαρος», που θα πει «λαμπερός λίθος». Αποπνέει την αίσθηση πολυτέλειας και όχι άδικα μιας και το κόστος του δεν είναι μικρό.

Η εξόρυξη και η επεξεργασία του μαρμάρου έχει δυσκολία και γι’ αυτό θεωρείται πολυτελές υλικό. Το μάρμαρο είναι μια από τις πιο hot τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού αυτή τη στιγμή. Πριν πείτε ότι η οικονομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει να το εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού (στο πάτωμα, στο μπάνιο, στην κουζίνα κλπ), δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εισβάλλει στο χώρο και να τον αλλάξει.

Η στερεοτυπική εικόνα χρόνων αρχίζει να αλλάζει και το μάρμαρο το συναντάμε πια σε όλα τα μέρη του σπιτιού, σε αντικείμενα και έπιπλα χρηστικά. Το μάρμαρο δημιουργεί την αίσθηση χαλαρότητας και αναβαθμίζει τον χώρο.

Ένα ρολόι με μάρμαρο μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο του σαλονιού, ένα σουβέρ από μάρμαρο μπορούμε να ακουμπήσουμε στο τραπέζι ή ακόμα και το ίδιο το coffee table μπορεί να έχει επένδυση από μάρμαρο, ένα φωτιστικό μπορεί ως στοιχείο το μάρμαρο ή απλά διακοσμητικά στο σαλόνι μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο.

Για τον καθαρισμό του δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο υγρό με όξινη βάση (χλωρίνη ή ξύδι) ενώ πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στους λεκέδες από κρασί ή καφέ γιατί δεν αφαιρούνται εύκολα.

1) Το μάρμαρο ως διακοσμητικό (ως βάζο, ως διακοσμητικό, ως θήκη)

2) Το μάρμαρο στο τραπέζι

3) Το μάρμαρο στο φωτιστικό

4) Το μάρμαρο στο ρολόι

5) Το μάρμαρο στο σουβέρ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!