26.1.17

Επενδύσεις στην αιολική ενέργεια από την Παυλίδης ΑΕ
Κάνοντας πράξη την στρατηγική διαφοροποίησης επενδύσεων, το ΔΣ της ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ –ΓΡΑΝΙΤΕΣ μια κατεξοχήν εξορυκτική εταιρία ενέκρινε την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου 70 εκ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ για το διάστημα 2017-2020 .

Τα  πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ- ΓΡΑΝΙΤΕΣ, από την αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα του μαρμάρου, βελτιώνουν περαιτέρω την ρευστότητα και την καθαρή θέση της Εταιρίας και ενισχύουν την συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Εταιρίας. Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης είναι και η διαφοροποίηση ,με ενεργή και εντατική δραστηριοποίηση και σε άλλους αειφόρους κλάδους όπως αυτός της Αιολικής Ενέργειας .

Αναλυτικότερα προβλέπεται η ανάπτυξη πάρκων 50 MW παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία-Θράκη με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017 .Η επένδυση αυτή βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της Εταιρίας και την κατατάσσει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού από ΑΠΕ .

Η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος που ισοδυναμεί με δάσος 163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!