23.1.17

297 δις τόνοι τα αποθέματα μαρμάρου και γρανίτη του Πακιστάν!

Sunny Grey Marble Quarry (Grey Marble From Pakistan)

Ο ανώτερος αντιπρόεδρος του Businessmen Panel της FPCCI Mian Zahid Hussain δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το Πακιστάν διαθέτει 297 δις τόνους σε αποθέματα μαρμάρου και γρανίτη και ότι το σύνολο των εξαγωγικών της είναι περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια ετησίως το οποίο μπορεί να ενισχυθεί σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια δεκαετία.

Ο Mian Zahid Hussain δήλωσε, “Το Πακιστάν παράγει την καλύτερη ποιότητα μαρμάρου και γρανίτη και ότι θα μπορούσε να κερδίσει τεράστια κέρδη από το συνάλλαγμα με παράλληλη μείωση της ανεργίας, μεριμνώντας για αυτόν τον τομέα ο οποίος αντιμετωπίζει μια πτώση των 16.550.000 δολαρίων στις εξαγωγές. Το Πακιστάν είναι ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας μαρμάρου και γρανίτη, αλλά το μερίδιό του στις παγκόσμιες εξαγωγές παραμένει μόνο 2%, για το οποίο θα πρέπει να παρέμβουν οι ομοσπονδιακές και οι επαρχιακές κυβερνήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι επικεντρώνονται στις εξαγωγές ακατέργαστων προϊόντων με αποτέλεσμα το 90% να απορροφάται από την Κίνα και την Ιταλία, σε σχέση με το 10% του επεξεργασμένου μαρμάρου, αποτελώντας εμπόδιο στην ανάπτυξη του τομέα.”

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2015 από το International Trade Centrer (ITC) το Πακιστάν εξήγαγε ανεπεξέργαστα μάρμαρα αξίας 44,109 εκατομμυρίων δολαρίων παρουσιάζοντας πτώση 10% σε σχέση με το 2014. Στα επεξεργασμένα μάρμαρα και γρανίτες οι συνολικές εξαγωγές το 2015 ήταν 14,083 εκατομμύρια δολάρια παρουσιάζοντας πτώση 21% σε σχέση με το 2014. Η τιμή ανά τόνο στα ανεπεξέργαστα μάρμαρα το 2015 κυμάνθηκε στα 136 δολάρια αυξημένη κατά 8,8% σε σχέση με το 2014 ενώ αντίστοιχη αύξηση 8,2% κατέγραψαν και τα επεξεργασμένα μάρμαρα και γρανίτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!